Peter R. de Vries in Derde Dinsdag bibliotheek Assen

DELEN

ASSEN – Op dinsdag 17 maart jongstleden organiseerde Bibliotheek Assen weer een Derde Dinsdag, een programma voor iedereen die meer wil weten over wat er in de samenleving speelt en voor iedereen die verdieping zoekt.

Deze keer ging het over het onderwijs van de toekomst.

Presentatrice Hilly Bijl nam het aanwezige publiek mee gedurende de avond en peilde de reacties in het publiek. Onderwijsadviseur Hans Veldsink vertelde over de 21st century skills en gaf zijn visie over hoe het onderwijs er uit kan gaan zien waarbij telkens de vraag werd gesteld: wat moet de school vandaag doen voor kinderen van morgen?

De tweede spreker was Jeroen de Boer, mediaspecialist bij Bibliotheekservice Fryslân en bestuurslid van StichtingFablab Benelux en sprak over de digitale fabricage in het onderwijs. Trendwatcher Vincent Everts leverde op afstand een bijdrage middels een videoboodschap over innovatie in het onderwijs. Kortom een boeiende avond over onderwijs vernieuwing.

Peter R. de Vries

De volgende Derde Dinsdag editie is 17 november aanstaande en gaat over criminaliteit en veiligheid met bijdragen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries en Politie Noord Nederland.

Voor meer informatie over Derde Dinsdag? Klik hier!

Foto: Peter R. de Vries – Twitter