Pierfransesco Chili en Alan Cathcart op Ducati Club Races Assen

DELEN

Pierfransesco Chili en Alan Cathcart op Ducati Club Races Assen

Op 17 en 18 mei is het weer zover. Dan staat de 35ste Internationale Ducati Club Races weer op het punt van beginnen op het TT Circuit van Assen. Een weekend vol met motorsport welke garant staat voor veel spektakel op de baan. Maar ook naast de baan is er voor een ieder voldoende te beleven.

Op de baan vinden zoals gebruikelijk de trainingen en races plaats. Op de zaterdag wordt begonnen met de kwalificatietrainingen. Hier worden de indelingen voor de Ducati klassen bepaalt en de startposities. Aan het eind van de zaterdag worden de eerste races verreden. O.a. de FIM Europe Supermono wedstrijd en de Nordic BotT zullen op de zaterdag hun eerste race verrijden.

De zondag staat in het teken van de races

We beginnen de dag echter met de Demo. Voor diegene die een keer wil proeven aan het circuit rijden of over hetzelfde asfalt wil rijden waar menig strijd op het hoogste niveau uitgevochten is de mogelijkheid om zijn droom waar te maken. Er staan maar liefst 15 races gepland voor de zondag. Uiteraard staan de gebruikelijke klassen op het programma. Denk hierbij aan de DesmoQuattro, Due Valvole, Ducati open A, B en C, de 3D cup. Maar denk ook aan de Thunderbikes, de Twin Cup en uiteraard de verschillende Classics.

Naast deze standaard klassen hopen we dit jaar de Trofeo SuperTwins uit België en de Superbike Revival te kunnen presenteren. Beide klassen zijn redelijk nieuw voor ons. De SuperTwins stonden in het verleden al eens op het programma van de Ducati Club Races. Toen verdeeld over de Sound of Thunder en Bears. Nu dus de Trofeo SuperTwins.

De Superbike Revival neemt ons mee naar de begin jaren van het WK Superbike. In deze klasse worden alle Superbikes uit de jaren ’80 t/m ’93 toegelaten. We hopen op een mooi startveld met een verscheidenheid aan motoren. Als laatste race van de dag staat de Corsa di Campioni op het programma. Zoals de naam al aangeeft is dit een race der kampioenen. Uit meerdere klassen kunnen de snelste rijders onder elkaar uitmaken wie Ducati Club Race kampioen 2014 wordt. Deelnemende klassen zijn 3D cup, DesmoQuattro, DueValvole maar ook de Nordic BotT, de SuperMono’s , TwinCup en de Thunderbikes.

Pierfransesco Chili en Alan Cathcart

Naast al het motorgeweld op de baan is er ook voldoende te beleven naast de baan. Zo is als gebruikelijk de paddock het gehele weekend vrij toegankelijk.

chili
Pierfransesco Chili

Net als vorig jaar zal ook dit jaar het Ducati plein weer opgezet worden rondom de DCN tent en de eerste pitboxen. Hier kun je naast een aantal Ducati dealers en de catering ook genieten van mooie classics van Bee & Gee motoren uit Almelo. Ik heb een deel van de collectie mogen zien tijdens de Motor Expo in Assen eerder dit jaar en geloof mij er zitten hele mooie exemplaren bij zoals meerdere klassieke Benelli’s.

Achter de DCN tent hopen we weer voldoende standhouders bereidt te vinden hun waar aan te bieden. We zijn druk doende om een mooi variatie aan standhouders aan te trekken zodat er voor ieder wat te zien en eventueel te vinden is. De eerste standhouders hebben al aangegeven graag weer te komen naar de Ducati Club Races.

In 2012 hadden we een bijzondere gast op bezoek op de zondag. In 2013 hadden we een mooie collectie motoren uit het Ducati museum uitgestald in de DCN tent. Dit jaar hebben we twee gasten weten vast te leggen. Beiden hebben een naam binnen de motorsport en een duidelijke relatie met Ducati. Niemand minder dan Pierfransesco Chili en Alan Cathcart komen op de zondag naar Assen. Voor de liefhebber de mogelijkheid om een handtekening of praatje te maken.