Pizzeria La Maschera steunt ALS-actie Joost Kooistra en Floris Zwartsenburg

DELEN

Assen – Joost Kooistra en Floris Zwartsenburg waren vanavond bij Pizzeria La Maschera om te helpen in de bediening. Op 31 mei beklimmen zij de Mont Ventoux, samen met Jaco Dekker en Nico Brouwer, onder de naam Team ALS Assen. Om geld in te zamelen voor deze spierziekte zochten ze contact met Jeannette Marcis van La Maschera.

De aanleiding
“Het ontstaan van het idee ligt bij jou”, zegt Joost Kooistra, en hij wijst naar Floris die begint te vertellen. Floris legt uit dat de basis ligt bij Animo voor ALS, een evenement dat ooit is georganiseerd. Ook werd de moeder van Joost geconfronteerd met ALS. Zij is vorig jaar overleden. Van daaruit hebben ze op een bepaald moment meegedaan aan de City Swim. “En uiteindelijk is het idee ontstaan om mee te gaan fietsen op de Mont Ventoux om geld in te zamelen voor ALS”.

Enthousiast
De vader van Floris kwam met een shirt van een andere pizzeria waar hij jaren geleden in had gefietst. De heren zochten contact met Jeannette en Sergio van La Maschera, die ze kenden vanuit De Pimpelaer, het sportcafé, en “Jullie waren direct enthousiast”, zegt Floris en hij kijkt naar Jeannette.

Jeannette en haar dochter, samen met Joost en Floris

Groot deel van de omzet
Jeannette Marcis, die zichzelf nooit op de voorgrond wil zetten, vertelt: “Eigenlijk heb ik helemaal niets gedaan. Wij staan gewoon een groot deel van de omzet van vanavond af aan de jongens”. Jeannette verwacht, gezien de reserveringen, ruim honderd gasten op deze avond. De hele dag was men bezig met de voorbereidingen voor vanavond. Het weer was hun gelukkig ook zeer goed gezind. Het nieuwe terras wordt dankbaar in gebruik genomen en ook binnen (beneden en boven) zit het vol. “En”, zegt Jeannette, “We hebben gewoon twee toppers in de bediening”, en ze wijst naar Joost en Floris.

Live muziek
Wat nog ontbrak was live muziek, maar ook dat was vrij snel geregeld. Jeannette kwam nachtburgemeester Erwin – Zed Zeedy – Zijlstra tegen en ze vertelde hem over haar idee voor live muziek. Erwin reageerde met “Regel ik”. Jeannette beaamde: “En dat was ‘s avonds al geregeld en zo kwam Rienk Eisses met zijn broer in beeld”. De gasten konden dus dineren onder het genot van prachtige live muziek van de broers Eisses, bekend van de band Slices.

Geen bedrukte avond
Joost en Floris zorgen voor een vrolijke noot op deze avond. Ze zijn gekleed in een oranje shirt met de tekst “Vecht mee tegen deze genadeloze ziekte”. Over het shirt dragen ze een grappig schort met een afbeelding van een zogenaamd sixpack. “Ik ben de enige met een sixpack met een bolletje”, zegt één van de heren grappend, “Een bolle sixpack”. “Het moet ook geen bedrukte avond worden”, aldus Jeannette. De aanleiding is triest genoeg. De oranje spandoeken met “Stichting ALS Nederland” sieren het terras en een flyer met de afbeelding van iemand die overleden is aan ALS hangt als stil object aan de zijkant van het terras. Heel subtiel. Wel aanwezig, maar niet overheersend.

Joost Kooistra en Floris Zwartsenburg, op de achtergrond, in de bediening.

Jeannette staat af en toe ontroerd te kijken naar de gasten die haar terras betreden. Het maakt indruk op haar. “Goede doelen ben ik altijd wel voor”, laat ze weten. “De jongens zijn écht de factor waarvoor ik het doe”.

ALS is zeker een goed doel. Wie Team ALS Assen ook wil steunen kan HIER ! doneren.

Website:
Tour du ALS
La Maschera
Doneren Team ALS Assen

Foto’s en tekst: M. Babtist