Plannen permanent TT Museum Assen concreter geworden

DELEN

ASSEN – Met de opening van een tijdelijk TT Museum, maandagavond in Assen, is de aandacht ook weer gevestigd op een permanent TT Museum. In het VVV kantoor aan de Marktstraat in de Drentse hoofdstad en op diverse andere locaties in Assen, zijn tot en met 29 juni historische en moderne wegracemachines te zien.

Motoren die een rol hebben gespeeld bij de TT van Assen, maar ook in andere motorwegraces. Naast racemotoren zijn er vele attributen te zien die met de racesport en de TT te maken hebben. Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat de VVV Assen het initiatief heeft genomen voor een tijdelijk TT Museum.

In de afgelopen maanden zijn de plannen voor vestiging van een permanent TT Museum concreter geworden. Op initiatief van de Stichting Vrienden van het TT Circuit Assen is een Commissie TT Museum opgericht, met daarin vertegenwoordigers uit diverse geledingen. Deze commissie is bezig met de oprichting van de Stichting TT Museum en laat zich bijstaan door een professioneel bureau. Het is de bedoeling dat dit bureau, DST uit Baarn, een Masterplan gaat schrijven, waarin alle aspecten van het TT Museum aan de orde komen, inclusief financiën, exploitatie, beleving, structuur en organisatie.

Ook worden gesprekken gestart met de verschillende overheden (gemeente / provincie) en wordt gekeken naar geschikte locaties. De voorkeur gaat naar een groot TT Museum nabij het TT Circuit Assen en een kleine locatie in het centrum van Assen als teaser. Voor het huisvesten van het permanente museum zijn gesprekken gaande met de initiatiefnemers van TT Plaza. Dat moet een groots ‘Green Science, Experience & Innovation Center’ worden, pal naast het TT Circuit.

Belangrijk is het vergaren van een collectie voor het museum. De werkgroep “Collectie & Beleving”, onderdeel van de Commissie TT Museum houdt zich bezig met het verzamelen van motoren, pakken, helmen en vele andere attributen die geschikt zijn voor het toekomstige museum.

Het streven is in de tweede helft van dit jaar meer zekerheden te hebben voor een TT Museum in Assen.

Bij de plannen voor een permanent TT Museum in Assen zijn onder anderen betrokken: “Mr TT” Jaap Timmer, Peter Oosterbaan (TT Circuit); Jan Albert Westenbrink (Marketing Drenthe); Ronald Obbes (VVV Assen); Leo Fransen (Innovam) en Lammert de Wit (TT Plaza).

Foto © M. Babtist – Spiegelgrafie