Planten- en boekenmarkt Wilhelmina Ziekenhuis Assen

DELEN

ASSEN – Op woensdag 6 mei 2015 organiseert de Stichting Vrienden van het WZA, in samenwerking met de Asser Odd Fellows, haar jaarlijkse planten- en boekenmarkt. Vanwege het 20-jarige jubileum van de stichting is de markt dit jaar een extra feestelijk!

Op het voorterrein van het WZA zijn van 8.30 tot 17.00 uur weer heel veel kwaliteitsperkplanten te koop. De Vrienden zorgen voor een veelzijdige verzameling zomerbloeiers zoals (Oostenrijkse) geranium, petunia, salvia, verbena, vlijtig liesje en nog vele andere soorten. Allemaal snelle groeiers en langdurige bloeiers.

Met het oog op Moederdag (10 mei) zijn er dit jaar ook allerlei stands met cadeauartikelen, wijn, shawls, tassen, magneetsieraden, jam en honing. En zoals ieder jaar bieden de Odd Fellows duizenden boeken en tijdschriften te koop aan.

Extra’s voor patiënten

Verreweg grootste deel van de opbrengst van markt is voor de kas van de Stichting Vrienden van het WZA. Hiervan betalen de Vrienden voor patiënten en bezoekers allerlei extra’s, waarvoor het ziekenhuisbudget ontoereikend is. Zo hebben zij de afgelopen twintig jaren al veel voorzieningen mogelijk gemaakt, waaronder een Stilteruimte, een communicatie-app voor IC-patiënten die aan de beademing liggen, verfraaiing van wachtkamers en Babywatch op de kinderafdeling.

In dit jubileumjaar spaart de stichting onder meer voor een goede piano voor het ziekenhuis en een sfeervolle inrichting van de familiekamer op de hartbewaking.

Meer weten over de Stichting Vrienden van het WZA? Klik hier!