Ploumen-pluim voor Felicia Molema en Dineke Mellink

DELEN

Assen – In Assen werden vandaag Ploumen-pluimen uitgereikt aan twee vrouwen die bijzondere dingen doen voor de samenleving, Dineke Mellink en Felicia Molema. De pluimen zijn vernoemd naar Lilianne Ploumen die vandaag zelf de Aletta Jacobsprijs 2018 heeft ontvangen voor haar inzet voor de rechten van vrouwen en meisjes over de hele wereld.

Dineke Mellink, voorzitter Stichting Leergeld Noord-Drenthe
Met een smoesje zat ze thuis te wachten op bezoek van Michel Berends. Natasja Lubbers van de Partij van de Arbeid belde echter aan, zij werd vergezeld door Geert-Jan van Halen. De verbazing was van het gezicht van Dineke af te lezen. Binnen vertelde Natasja dat Lilianne Ploumen vandaag de Aletta Jacobsprijs 2018 heeft ontvangen.

Natasja Lubbers en Dineke Mellink

Natasja: “Maar er zijn zoveel vrouwen die niet zo vanzelfsprekend gewaardeerd worden voor hun inzet. Er is nog steeds de ongelijkheid tussen man en vrouw, ook in Nederland. Wij vinden dat díe vrouwen die zich bijzonder inzetten voor de samenleving ook zo’n Ploumen-pluim verdienen. En daar ben jij er één van. Met de Stichting Leergeld zet jij je al jaren in voor arme kinderen, zodat zij ook kunnen blijven meedoen en straks kunnen blijven meetellen in de samenleving. Dat vinden wij een enorme Ploumen-pluim waard”. Dineke Mellink kreeg vervolgens een ingelijste brief van Lilianne Ploumen overhandigd en een bos rode rozen.

Dik verdiend
Dineke vertelt dat het onwaarschijnlijk is hoeveel kinderen er dit jaar weer zijn bijgekomen. Men heeft 100 tot 150% meer aanvragen ontvangen. Dineke: “Het is natuurlijk heel veel werk, maar het is ontzettend fantástisch werk ! Er zijn nog heel veel kinderen die leven in armoede. Meer dan wij willen”. Ze vindt de pluim geweldig en voelt zich enorm vereerd. Ze is ontzettend verrast en vindt het fantastisch dat ze deze eer krijgt. “Het is vrijwilligerswerk, het kost heel veel tijd, met liefde en plezier”. Ze vindt het heel leuk om daarvoor even in the spotlight te staan. Dineke: “Ik neem hem graag aan”. Ze benoemde nog dat het voor alle mensen, die vrijwilligerswerk doen, belangrijk is dat ze daar af en toe ook waardering voor krijgen. Natasja noemde de onderscheiding “Dik verdiend, van harte gegund !”.

Felicia Molema, Van Mooi tot Maf
Felicia was de tweede vrouw die de Ploumen-pluim heeft ontvangen. Zij is eigenaresse van de winkel Van Mooi tot Maf. Ook hier legt Natasja uit dat er zoveel vrouwen zijn die bijzondere dingen doen. Dit willen ze eren met de Ploumen-pluim.

Natasja: “Jij bent één van die vrouwen die bijzondere dingen doet. Jij zet je in voor de binnenstad, voor samenwerking, om alles een beetje leuker te maken. Wij vinden dat dát absoluut een Ploumen-pluim waard is”. Felicia kreeg eveneens een mooie bos rozen en een ingelijste brief van Lilianne Ploumen als dank voor Felicia haar inzet voor alles wat ze doet voor Assen en daarbuiten . Felicia: “Nou, wat lieffff, wat leuk”. Dan stappen er een paar klanten binnen en Felicia verontschuldigt zich lachend met “Sorry hoor, ik krijg net een compliment”. De klanten kijken geïnteresseerd toe wat er aan de hand is. Felicia is onder de indruk en liet later nog weten dat ze het een hele eer vindt. Ze moet het allemaal nog verwerken, want “het is niet zomaar iets” zegt ze, “het ging allemaal veel te snel voor mij”. De bloemen kregen wel meteen een mooi plekje, want creatief als Felicia is, wist ze daar wel raad mee.

Tekst en foto’s: M. Babtist

Website:
Stichting Leergeld Noord-Drenthe
Van Mooi tot Maf
Partij van de Arbeid, Assen