Podiumplaatsen voor Ilse de Haas RCN Factory Racing

DELEN

ASSEN – Het derde raceweekend voor het ONK/ BeNeCup kampioenschap werd verreden op het Paalgraven Circuit in Oss. RCN Factory Racing, met bakkenist Ilse de Haas uit Assen, ging hier met veel vertrouwen naar toe, na hun podiumplaats van het voorgaande raceweekend in Hengelo (GLD).

Zaterdag

De eerste kwalificatie begon in het zonnetje op een droge baan. RCN Factory Racing heeft deze training rustig opgebouwd en steeds wat van hun tijd afgereden. Uiteindelijk hebben ze twaalf rondes gereden met een snelste tijd van 1:47.029. Met deze tijd had het team zich gekwalificeerd op een derde plek.

De tweede kwalificatie is ook  goed verlopen, hoewel het team maar zes rondes gereden heeft. Engelsman Colin Nicolson kreeg last van zijn schouder en wilde deze sparen voor de races van de volgende dag. Het team heeft iets van hun tijd weten af te rijden, hun snelste tijd was nu 1:46.916. Met deze tijd mochten Colin en Ilse vanaf een derde plek starten op de startgrid.

Zondag

De eerste race ging om 10:50 van start en werd verreden over negen rondes. RCN Factory Racing had een redelijke start en ging als vierde de eerste bocht in, vlak achter team Kentrop, Smits en Kranenburg. Gelukkig kon RCN Factory Racing team Kranenburg nog voorbij in dezelfde ronde. Ze zetten de achtervolging in op team Kentrop en Smits, maar konden ze helaas niet volgen. Wel konden Colin en Ilse wegrijden van team Kranenburg. Na negen ronden ging RCN Factory Racing als derde over de finish, een tweede podiumplek was in de pocket! Daarnaast had het team weer haar tijd verbeterd, de snelste tijd was nu 1:45.086.

De tweede race ging RCN Factory Racing weer als vierde de eerste bocht in. Maar ze konden team Kranenburg al snel inhalen. Dit keer konden Colin en Ilse team Smits en Kentrop goed volgen. Helaas werd de race na drie ronden gestopt, vanwege een crash van team Ritzer. Gelukkig is dit ondanks een gebroken sleutelbeen goed afgelopen. Hierna volgde een herstart van de race over zes ronden. Colin en Ilse konden team Smits goed volgen, maar team Kentrop liep bij ze weg. In de laatste ronde zat RCN Factory Racing aan het achterwiel van team Smits. Halverwege het circuit haalde ze team Smits in, die ze gelukkig konden voorblijven. Dit betekende dat ze als tweede over de finish gingen en dus wederom een podium te pakken hadden. Ook hebben ze hun tijd verbeterd, met een snelste tijd van 1:44.770.

RCN Factory Racing is ontzettend blij met hun twee podiumplekken van dit weekend, de resultaten waren dan ook boven verwachting.  RCN Factory Racing wil al haar sponsoren bedanken en iedereen die hen gesteund heeft.

Het volgende raceweekend wordt verreden in Mettet (België) op 30 en 31 mei. Dit is een race voor het Belgisch kampioenschap. Na de goede resultaten van dit weekend gaat RCN Factory Racing hier met veel vertrouwen naar toe. Het volgende raceweekend van het ONK/ BeNeCup kampioenschap zal plaatsvinden op de Nurbürgring op 12, 13 en 14 juni.