Politie ‘Adviezen en tips voor de TT van Assen’

DELEN

ASSEN – Al decennia vormt de Dutch TT niet alleen een geliefd toneel voor de ware liefhebbers van de motorsport maar ook voor motordieven. De laatste jaren waren tijdens de TT-week vooral motoren doelwit van hotelgasten in de wijde omgeving van Assen, tot ver in de noordelijke provincies. Daarom heeft de politie hoteleigenaren gevraagd aandacht te hebben voor veilige parkeerplekken.

Bezoekers werden in diverse talen via (social)media en door middel van borden langs de kant van de weg gewaarschuwd en de politie hield intensief toezicht bij diverse hotels.

De politie hoopt met dit offensief ook dit jaar het aantal diefstallen zo laag mogelijk te houden. Het belangrijkste deel van dat resultaat hangt echter af van de maatregelen die de motorrijders zelf treffen. En check vooral je motorfiets op onderdelen, voordat je weer de weg op gaat!

Politie adviezen en tips TT van Assen

Tijd is de grootste tegenspeler van de dief. Des te langer het duurt om iets weg te kunnen nemen, des te eerder haakt een dief af.

* Eén slot is onvoldoende. Dat geldt ook voor de combinatie van een slot en het standaard-stuurslot. Motorfietsen worden op minilorries gezet en in een busje of op een aanhanger geschoven. Het beste is om twee sloten te gebruiken van twee verschillende merken of types.
* Zet de motor vast een aan verankerd object. Is dat niet mogelijk, bevestig hem dan aan een andere motorfiets.
* Bevestig een kettingslot zodanig dat er geen ‘grip’ of ondergrond is om een tang op te zetten.
* Monteer een alarmsysteem of startonderbreker.
* Parkeer de motorfiets in het zicht.
* Informeer bij het hotelpersoneel naar een veilige plek, of in het zicht of bij een bewakingscamera.
* Voorzie de motor van een track-and-trace.
* Check vooral je motorfiets op onderdelen voordat je weggaat.

Meer adviezen en tips? Klik hier!