Politie Assen neemt auto in beslag

DELEN
Politie Assen neemt auto in beslag

ASSEN – De politie heeft dinsdag een 39-jarige man uit Assen aangehouden. In zijn woning aan de Benthem Reddingiusstraat trof de politie een aantal attributen aan die er op duiden dat de man zich bezig houdt met het telen van hennep. Deze goederen zijn in beslag genomen.

De verdachte is meegenomen naar het bureau voor een nader onderzoek. Zijn auto, die bij de woning werd aangetroffen, is ook in beslag genomen. Dit is gedaan om illegaal vermogen van verdachten te kunnen afpakken. Politie en Openbaar Ministerie werken samen om verdachten te raken op een plek die pijn doet; in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.

Met het afgepakte vermogen worden, indien mogelijk, eerst slachtoffers gecompenseerd. Wat overblijft, vloeit in de staatskas. Door status(symbolen) af te pakken, laat de politie en het Openbaar Ministerie zien dat misdaad niet loont.

Het geld dat de politie in Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie afpakt kan niet meer gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten.