Politie Assen sluit onderzoek naar mishandeling Roldenaar

DELEN

Politie Assen sluit onderzoek naar mishandeling Roldenaar

Het politie onderzoek naar de mishandeling zondagochtend 1 september van een 22-jarige inwoner van Rolde in het centrum van Assen heeft niet tot een aanhouding geleid.

In het uitvoerige onderzoek is onder meer gezocht naar getuigen en naar beeldmateriaal, is uitgebreid met het slachtoffer gesproken en is de berichtgeving op de social media onder de loep genomen. Dat alles leverde onvoldoende informatie op om een verdachte te kunnen arresteren. In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten het onderzoek af te sluiten.

De inwoner van Rolde was de bewuste nacht met een aantal anderen op stap. Na sluitingstijd van de horeca ontstond op straat ruzie over een uitgeleende aansteker. De Roldenaar en enkele van zijn vrienden liepen daarbij klappen op. De 22-jarige moest in het ziekenhuis worden behandeld. Hij deed aangifte.

De politie heeft tijdens het onderzoek vastgesteld dat de mishandeling zich in een sfeer van alcohol heeft afgespeeld. Het 22-jarige slachtoffer en getuigen hebben gedurende het onderzoek afbeeldingen van mogelijke verdachten gezien maar niemand herkend. De vechtpartij speelde zich af buiten het bereik van beveiligingscamera’s.

Na de mishandeling werd in sommige media gesuggereerd dat politiemensen zicht hadden op de vechtpartij maar niet hadden ingegrepen. Het onderzoek heeft bevestigd dat dit niet het geval was. Op het bewuste tijdstip waren politiemensen in het uitgaansgebied aanwezig maar zij hielden toezicht bij locaties waar na sluitingstijd van de horeca regelmatig zaken worden vernield. De politiemensen hadden op geen enkele manier zicht op de mishandeling. De politie is niet gebeld en evenmin zijn agenten door omstanders gewaarschuwd. De politie werd om 7 uur ’s ochtends geïnformeerd nadat de 22-jarige gewond thuis was gekomen.

De politie heeft het resultaat van het onderzoek woensdag besproken met de 22-jarige inwoner van Rolde en zijn vader. Deze startte na de mishandeling van zijn zoon een website tegen uitgaansgeweld.

De politie en de gemeente blijven de komende tijd scherp toezicht houden in het centrum van Assen. Daarbij wordt ook zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de middelen die gemeente tot haar beschikking heeft zoals gebiedsverboden in het centrum van Assen. In de afgelopen weken werden dergelijke verboden al een aantal keren opgelegd.