Politie Assen waarschuwt voor zakkenrollers

DELEN

ASSEN – De politie in Assen waarschuwt bij drukte op Koningsdag uw waardevolle spullen goed in de gaten te houden en op te passen voor zakkenrollers.

Hoe werken zakkenrollers?

* Ze leiden u af. Bijvoorbeeld door u een duw te geven of een vuurtje of de weg te vragen.
* Ze werken meestal in teams, kijken elkaar vaak aan en wisselen signalen uit. Wordt u door een onbekende aangesproken? Wees dan alert. Een medeplichtige slaat dan vaak zijn slag.
* Ze kunnen de buit na het stelen doorgeven aan handlangers.
* Ze lopen doelloos in het rond en hebben veel interesse in mogelijke slachtoffers en hun bezittingen. Het geld en de pasjes worden vaak zeer snel uit de portemonnees gehaald, waarna de portemonnee wordt weggegooid.
* Soms maakt de zakkenroller gebruik van de huisgegevens die in uw portemonnee te vinden zijn om, als er ook sleutels zijn gerold, later in de woning in te breken. Als uw sleutels zijn gerold, is het raadzaam om nieuwe sloten te plaatsen.

Ik ben gerold. Waarom is het belangrijk dat ik aangifte doe?

Alleen als de politie weet waar zakkenrollers opereren, krijgt de politie inzicht in aantallen en mogelijke werkwijzen. Met deze gegevens kan de politie zakkenrollers proberen aan te pakken in bepaalde gebieden.

Waar kan ik aangifte doen van zakkenrollerij?

U hebt de dader(s) in actie gezien en wilt aangifte doen? Dan kunt u terecht op het politiebureau bij u in de buurt. U kunt contact opnemen met de politie via de algemene meldlijn 0900-8844. Heterdaad? Bel 112.