Politie Assen zoekt getuigen diefstallen van velgen

DELEN

ASSEN – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstallen van velgen en banden bij verschillende autobedrijven in Assen. Rond 00.50 uur zag een oplettende beveiliger een man zich verdacht ophouden bij auto’s bij een autobedrijf aan de Industrieweg.

Bij het zien van de beveiliger ging de man er vandoor en wist te ontsnappen. De beveiliger waarschuwde direct de politie. Deze kwamen snel ter plaatse en ontdekten dat er vier banden met velgen van een auto waren afgehaald en klaar stonden om mee te worden genomen. Achteraf bleek er toch al een set van vier banden en velgen te zijn weggenomen.

Bij twee andere autobedrijven aan de Industrieweg,  waren ook soortgelijke diefstallen gepleegd. Bij één bedrijf werden drie sets van vier banden en velgen weggenomen. Bij een derde bedrijf werd één set van vier banden met velgen gestolen. De benadeelden deden aangifte.

De politie wil graag in contact komen met getuigen of met mensen die anderszins informatie hebben over deze diefstallen die vermoedelijk tussen 00.00 uur en 00.50 uur zijn gepleegd. U kunt de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dat kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.