Politie controle bij evenement TT Circuit

DELEN

Politie controle bij evenement TT Circuit

De politie heeft zondagmiddag een verkeerscontrole gehouden bij een evenement op het TT-circuit in Assen. In totaal zijn 46 auto’s naar een controleplaats gebracht waar de bestuurders moesten blazen en de auto’s op technische eisen werden gecontroleerd. Bij de controle was naast de politie ook de RDW betrokken.

Bij de controles is onder anderen aandacht besteed aan verkeersgedrag, de geluidsproductie van uitlaten, de lichtdoorlatendheid van de ramen, verlichting, spoorverbreding, scherp uitstekende delen van bijvoorbeeld een spoiler, gladde banden, het dragen van de gordel en alcoholgebruik. Geen van de bestuurders had te veel gedronken.

Produceren van lawaai

Bij de geluidsmetingen van uitlaatlawaai is 26 keer proces-verbaal opgemaakt, waarbij 15 keer het kentekenbewijs is ingenomen. Deze eigenaren hebben vier weken de tijd om de auto technisch in orde te maken. Na herkeuring bij de RDW kunnen ze hun kentekenbewijs terug krijgen.

Een andere bestuurder heeft een verbaal gekregen voor onnodig geluid produceren voor het driften op de openbare weg. Omdat dit langs toekijkend publiek gebeurde, heeft de bestuurder bovendein een proces-verbaal gekregen voor het veroorzaken van gevaar (art. 5 WVW).

Drie andere bestuurders zijn ook bekeurd voor het veroorzaken van onnodig geluid.

Auto en rijbewijs kwijt

Eén automobilist moest zijn auto inleveren, omdat deze teveel technische gebreken vertoonde, waaronder twee gladde banden, een loszittende accu, een linker portier dat niet meer open kon en een uitlaat die op meerder plaatsen defect was.

Van een andere automobilist is het rijbewijs ingenomen. Door een videoauto was waargenomen dat de bestuurder te hard reed, rechts inhaalde, geen richting aangaf en over de vluchtstrook inhaalde. De automobilist is bovendien aangemeld voor een EMG cursus.

Overig bekeuringen

Op de toevoerwegen zijn in totaal 305 snelheidsovertredingen geconstateerd. Daarnaast zijn de volgende bekeuringen uitgeraakt:

6x uitstekende spoiler
3x onjuiste kentekenplaat voeren
3x geen gordel dragen
3x niet handsfree bellen
1x hinderlijk invoegen snelweg
1x keren op een autoweg
1x tripleren met een auto op de autosnelweg (3 naast elkaar)
1x gegevens kentekenbewijs niet in overeenstemming met voertuig
1x onvoldoende afstand houden