Politie druk doende met twee berovingen in Assen

DELEN

Afgelopen weekend vonden er in Assen twee brutale berovingen plaats. Hierbij werden de slachtoffers bedreigd, geslagen en in een wurggreep gehouden door de straatrovers.

Beroving Beilerstraat

Een 22-jarige inwoner van Assen werd vrijdagavond 9 januari rond tien uur slachtoffer van een beroving op de Beilerstraat. Hij werd daarbij met mogelijk een wapen bedreigd en tegen het hoofd geslagen en meegesleurd het Asserbos in. De man werd beroofd van zijn mobiele telefoon, rijbewijs en pinpas.

Bij de daders gaat het om twee jonge mannen van naar schatting 23 á 27 jaar. Een dader is 1.85 tot 1.90 lang en heeft een getinte huidskleur. De tweede dader is aanzienlijk kleiner en heeft een donkere huid. Beiden spraken Nederlands met een buitenlands accent.

Beroving Troelstralaan

Een eveneens 22-jarige inwoner van Assen werd in de nacht van zaterdag 10 januari op zondag 11 januari door vermoedelijk drie jongens in zijn woonplaats beroofd. Volgens het slachtoffer liep hij omstreeks drie uur over de Mr. P.J. Troelstralaan toen hij ter hoogte van het Gomaruscollege achterop werd gelopen door drie personen. Eén van hen nam de 22-jarige in een wurggreep. Hij liet los nadat de Assenaar geld en z’n paspoort had gegeven.

Volgens het slachtoffer was degene die hem beroofde ongeveer 18 á 19 jaar, tamelijk breed en om en nabij 1.85 lang. Hij droeg een zogenaamde Nickelson-jas en had zwart haar, kort geschoren aan de zijkanten met een lijntje. De drie daders zouden in een buitenlandse taal met elkaar hebben gesproken.

Onderzoek

De politie is drukdoende met het onderzoek naar de twee berovingen en heeft afgelopen weekend onder anderen op de Beilerstraat en het Asserbos een sporenonderzoek verricht. “Helaas zijn op dit moment nog geen ontwikkelingen die doorslaggevend zijn. Dit geldt voor beide zaken. Wel hebben zich enkele getuigen gemeld. Bij de beroving aan de Beilerstraat gaan we er vanuit dat daar wellicht een auto bij betrokken moet zijn geweest. Indien iemand daar iets gezien heeft, een auto heeft zien staan. Dan verzoek ik om ons te bellen. Dit geldt uiteraard ook voor meer informatie of tips voor de beroving aan de Troelstralaan”, zo laat woordvoerder van de politie Ger Blokzijl de redactie van Nieuws in Assen weten.

Informatie

Heeft u meer informatie of tips aangaande genoemde berovingen ? Iets verdachts gezien ? Dan kan contact worden opgenomen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Ook kan informatie worden verstrekt via het Meldformulier op Politie.nl of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.