Politie focust bij TT gericht op preventie

DELEN

Politie focust bij TT gericht op preventie

De politie focust zich naast de operationele inzet rond de TT in Assen op enkele speciale preventieprojecten. Evenals in 2013 wordt opnieuw het offensief ingezet tegen motordiefstallen. Ook is er dit jaar extra aandacht voor zakkenrollers en voor diefstallen uit tenten op de zogeheten TT-campings.

De Asser TT vormt al decennia niet alleen het toneel voor de motorsportliefhebbers maar ook voor motordieven. De laatste jaren waren tijdens de TT-week vooral motoren van hotelgasten in de noordelijke provincies het doelwit. Nadat in 2012 ruim twintig motorfietsen uit de hogere prijsklasse waren gestolen, startte de politie in 2013 een preventieproject. Hotels werden gevraagd aandacht te hebben voor veilige parkeerplekken, bezoekers werden in diverse talen via (social)media en via borden langs de kant van de weg gewaarschuwd terwijl de politie intensief toezicht hield bij diverse locaties. Het project was zeer succesvol. Het aantal diefstallen daalde naar acht motoren waarvan vier door de politie werden teruggevonden.

De politie hoopt dat met een nieuw offensief dit jaar het aantal motordiefstallen verder daalt. Het belangrijkste deel van dat resultaat hangt af van de maatregelen die de motorrijders zelf treffen. De politie heeft daarvoor dit jaar ook diverse motorbladen informatie gestuurd. Ook de hotels zijn opnieuw benaderd.

In 2013 werden diverse bezoekers van de TT-nacht de dupe van zakkenrollers. De politie hoopt dat een combinatie van preventie en extra toezicht in het Asser centrum dit jaar het aantal diefstallen zal reduceren. Publiek zal onder meer via matrixborden worden gewaarschuwd.

TT-campings werden vorig jaar geconfronteerd met diefstallen uit tenten. De politie heeft de campingbeheerders dit jaar gevraagd extra aandacht hiervoor te hebben. Kampeerders krijgen preventiefolders uitgereikt.