Politie gaat uit van feestelijke en veilige TT week

DELEN

Politie gaat uit van feestelijke en veilige TT week

De aanloop naar de Dutch TT zorgt altijd voor de nodige spanning en reuring in de gemeente Assen. In Assen geldt tijdens de TT week een speciale noodverordening die het motorclubs verbiedt om met herkenbare kleding en logo’s de binnenstad in te gaan.

De verordening geldt van woensdag 25 juni tot en met zondag 29 juni tussen 6 uur ‘s avonds en 6 uur in de morgen, meldde de gemeente Assen afgelopen maandag. De gemeente heeft de noodverordening uitgeroepen om zij bang is dat rivaliserende motorclubs elkaar wellicht zullen treffen tijdens het TT feest in de binnenstad.

“De politie gaat de noodverordening zonder meer handhaven. Dit betekent dat leden van motorclubs, zogeheten OMG’s, die in colours het festiviteitenterrein op willen door ons op de noodverordening zullen worden gewezen. De mensen krijgen dan de gelegenheid hun colours af te doen. Wanneer dit, ook na waarschuwing, wordt geweigerd, kan tot aanhouding worden overgegaan. De politie gaat er echter vanuit dat ook deze TT week weer vooral een feestelijk en veilig evenement zal zijn”, laat politie woordvoerder Ger Blokzijl aan de redactie van Nieuws in Assen weten.