Politie licht slachtoffers woninginbraak vaak niet in

DELEN

ASSEN – De afgelopen drie maanden is er in de gemeente Assen 34 keer ingebroken en waren er 13 pogingen tot woninginbraak. De meeste inbraken kwamen voor in de Asser wijk Pittelo.

Het aantal woninginbraken is het afgelopen jaar weliswaar stevig gedaald, maar slachtoffers worden vaak niet ingelicht door de politie over de voortgang van het onderzoek. Dat blijkt uit de jaarlijkse AD Misdaadmeter, waarvan de eerste aflevering vandaag is gepubliceerd.

Van de inbrekers komt 44 procent binnen door een deur te forceren, terwijl bijna 20 procent het raam verkiest. In totaal werd elf procent van de inbraken in 2014 opgelost. Het aantal woninginbraken lag landelijk op 71.000, zo werd begin maart al bekend.

Woninginbraak

Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.

Tips om woninginbraak te voorkomen? Klik hier!