Politie meldt tientallen ongelukken gladheid

DELEN
Politie meldt tientallen ongelukken gladheid

ASSEN – Veel wegen in het Noorden van het land zijn door ijzel veranderd in één grote ijsbaan. NL-Alert gaf zaterdagmorgen al een sms waarschuwing om vooral niet de weg op te gaan en het KNMI heeft voor Noord-Nederland code oranje afgegeven.

Tientallen ongelukken gladheid

De politie meldt voor het Noorden tientallen ongelukken.  ,,We hebben inmiddels meer dan 60 meldingen van aanrijdingen afgehandeld op de hoofdwegen in Friesland, Groningen en Drenthe”, zo laat de Meldkamer Noord Nederland weten.

Delen van de A7 en de A28 zijn afgesloten wegens de extreme gladheid door ijzel. Op de A7 bij Leek zijn vanmorgen vier auto’s op elkaar gebotst. Daarbij zijn drie mensen gewond geraakt, van wie twee ernstig. Een politieauto liep schade op. Op de A28 tussen Assen en Groningen is de snelweg ook afgesloten na meerdere ongelukken. Politie woordvoerder Paul Heidanus: ,,Degene die nu nog de weg opgaan, houden overduidelijk van gokken”. ongelukken gladheid

Rijkswaterstaat

Janneke Dobbinga van Rijkswaterstaat laat onze redactie weten: ,,Het is op sommige delen van Drenthe echt gevaarlijk op de weg. We doen ons uiterste best om te strooien. Het blijft momenteel ijzelen, waardoor het zout op de wegen bedekt wordt met een nieuw laagje ijs. Het advies wat wij op dit moment kunnen geven is om niet de weg op te gaan”.

Up-date

De waarschuwing om niet de weg op te gaan i.v.m. de gladheid is om 11.10 uur zaterdagochtend weer ingetrokken !