Politie Noord Nederland wandelt Nijmeegse Vierdaagse 2015

DELEN
Politie Noord Nederland wandelt Nijmeegse Vierdaagse 2015

ASSEN – Dinsdag 21 juli a.s. begint de 99 ste editie van de Vierdaagse van Nijmegen. Aan de 4daagse wordt dit jaar wederom deelgenomen door de Politie Noord Nederland (Groningen-Friesland-Drenthe). De politie-wandelgroep bestaat uit 46 collega’s en ruim 11 verzorgers/chauffeurs. De politiemensen lopen de tocht in twee detachementen, in het nieuwe uniform en afstanden van 40 en 50 km per dag. Eén collega loopt de tocht voor de 31e keer.

Trainen voor de Nijmeegse vierdaagse is noodzakelijk. Vanaf half mei werd er wekelijks, vanuit verschillende locaties in de drie regio’s, een trainingstocht gelopen. Gezamenlijk trainde de wandelgroep ruim 10.000 km.

De Vierdaagse kent iedere dag een andere route door het Gelderse, Brabantse of het Limburgse land. Zo heet de eerste wandeldag De dag van Elst, de tweede De dag van Wijchen, de derde De dag van Groesbeek en tot slot de vierde De dag van Cuijk.

Op de laatste dag van de 99e Vierdaagse zal hopelijk voor alle 46 politiewandelaars een feestelijke intocht naar Nijmegen over de St Annastraat ofwel Via Gladiola worden. De gezamenlijke Nederlandse Politie wordt dan door diverse korpsleidingen verwelkomd. Na binnenkomst zullen de lopers het verdiende vierdaagsekruis uitgereikt krijgen.

De Nijmeegse Vierdaagse zal ook dit jaar weer in het teken staan van plezier, doorzettingsvermogen, blaren en heel veel kilometers. De verrichtingen van de wandelaars zullen ook dit jaar weer te volgen zijn via een speciaal Twitter-account @politie4daagse.

Voor de 99ste Vierdaagse hebben 46.000 mensen uit landen in de hele wereld ingeschreven. Onder toezicht van de notaris zijn vrijdag 7.844 debutanten uitgeloot. Nooit eerder was de belangstelling voor de Vierdaagse zo groot. Het aantal wandelaars dat door loting teleurgesteld moet worden, was nog nooit zo groot.