Politie rondt onderzoek investeringsfraude af

DELEN

ASSEN – De politie heeft een onderzoek rondom investeringsfraude afgerond. In het onderzoek zijn twee mannen aangehouden geweest. Zij worden er van verdacht particuliere investeringen niet conform de afspraken te hebben besteed.

De twee mannen, een 69-jarige man uit Assen en een 39-jarige man uit Harlingen, klopten in augustus 2013 bij een accountant aan met het verzoek om een financieringsaanvraag op te maken voor een vakantiepark in Duitsland. Een particuliere investeerder zag wel brood in de plannen en zegde toe 150.000 euro te investeren. Hij deed een eerste betaling van 50.000 euro. In eerste instantie kwam er vanaf de zijde van de verdachten geen verantwoording over de wijze waarop dat geld was besteed. Toen die uiteindelijk toch kwam, bleek dat de gelden niet conform de gemaakte afspraken waren geïnvesteerd. Het bedrag was besteed aan het aflossen van oude schulden en dagelijkse uitgaven. De investeerder deed daarop aangifte van oplichting, verduistering en witwassen.

Assenaar bekende oplichting

De politie startte daarop een onderzoek naar de twee verdachten. Zij werden gehoord op het politiebureau. De 69-jarige bekende de oplichting. De 39-jarige, medevennoot van hun bedrijf, lijkt geen aandeel te hebben gehad in het anders besteden van het geïnvesteerde geld. Beiden zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie heeft het onderzoek inmiddels nagenoeg afgerond.

Het dossier wordt ingeleverd bij het Openbaar Ministerie.