Politie waarschuwt veilig de weg op met carnaval

DELEN
ASSEN – Veel mensen zijn druk met de voorbereidingen voor carnaval. Ook de politie in Noord-Nederland bereid zich voor op dit festijn. Zorg dat u veilig de weg op gaat en laat uw woning goed afgesloten achter.

Ga veilig de weg op met carnaval

Als u met een carnavalswagen over de openbare weg van de opbouwlocatie naar de locatie van de optocht rijdt, moet deze voldoen aan de Wegenverkeerswet. De politie controleert hier op, om de veiligheid te waarborgen. Daarbij ligt de focus op vervoer van mensen op de karren (boete 230 euro), geluidshinder (boete 140 euro) en het zicht van de bestuurder op de weg (boete 140 euro). Uiteraard geldt ook tijdens carnaval: “Bob, daar kun je mee thuis komen”.

Voorkom woninginbraken

Rondom carnaval zijn veel mensen op pad. Ook gaan veel mensen in deze periode op vakantie. Daarom vragen wij iedereen, net als de politie, extra alert te zijn op verdachte situaties in hun woonomgeving en deze ook bij de politie te melden. Als inwoner heeft u ook een belangrijke taak bij het stoppen van inbrekers.

Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie, die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details, zoals kenteken, merk en kleur van de auto, uiterlijke kenmerken en kleding van personen en bel direct de politie.

Als u getuige bent van een woninginbraak, belt u met het alarmnummer 112. Is het niet acuut, maar wilt u toch melding of aangifte doen, dan belt u met 0900-8844.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen