Politie waarschuwt voor inbrekers

DELEN
ASSEN – Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor.

De inbraakcijfers dalen, niet alleen landelijk maar ook in Drenthe. Toch gaat het tijdens de feestdagen regelmatig

“ Hoort u of ziet u iets ongewoons? Een persoon die op de uitkijk staat? Aarzel niet en bel direct 112. ” Politie Drenthe

mis. Voor de politie aanleiding om mensen nog maar eens te waarschuwen voor inbrekers. Viert u Oud en Nieuw niet thuis? Neem dan voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat inbrekers hun slag bij u kunnen slaan.

• Vraag uw buren om uw huis extra in de gaten te houden. Geef aan waar u bent te bereiken en zorg er voor dat uw buren in geval van nood uw woning in kunnen (reservesleutel).

• Geef uw woning een bewoonde indruk. Laat in en om het huis lampen branden, zet glazen op tafel en zet bijvoorbeeld de radio aan.

• Zorg voor voldoende buitenverlichting met bewegingslampen. Laat binnen ook licht branden als u (kort) weg gaat. Ook hier kunt u tijdschakelaars gebruiken.

• Gaat u naar buiten om de buren een gelukkig Nieuwjaar te wensen of om vuurwerk af te steken? Doe dan uw ramen en deuren dicht en draai deze op slot. Vergeet de achterdeur niet. Zorg er voor dat terwijl u feestviert een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen.

• Laat waardevolle spullen als een smartphone of tablet niet op tafel of in de vensterbank liggen als u weg gaat.

• Verberg waardevolle spullen op onlogische plaatsen. Dus sieraden niet in nachtkastjes of in de badkamer.

Inbraken Assen in uw wijk
inbraakkaart ASSEN
Inbraken afgelopen twee maanden in uw wijk

Natuurlijk let de politie in de oudejaarsnacht op vreemde en verdachte situaties in uw wijk. Daar kan de politie uw ogen en oren goed bij gebruiken. Hoort u of ziet u iets ongewoons? Een persoon die op de uitkijk staat? Aarzel niet en bel direct 112. De politie kan dan wellicht een inbraak voorkomen en een inbreker op heterdaad aanhouden.


Facebook Nieuws in Assen


Bowlen in Assen