Politie zet preventietruck in Bouwplan beurs TT Hall

DELEN
ASSEN – Van donderdag 28 januari tot en met 30 januari 2016 staat de politie op de beurs ‘Bouwplan’ in de TT Hall Assen.

De politie zal daar onder anderen informatie geven over het voorkomen van woninginbraken en burgerparticipatie. Hiervoor zet de politie een speciale ‎preventietruck‬ in.

Sinds december 2015 hebben de 59 Noordelijke Gemeenten en de Politie de beschikking over de Preventietruck Stop Woninginbraken. Deze truck wordt ingezet om voorlichting te geven over preventie en mogelijkheden om een woninginbraak minder eenvoudig te maken voor inbrekers. Dit in het verlengde van de “Harm Alarm” campagne van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, “Maak het ze niet te makkelijk”.

Op een groot scherm worden filmpjes vertoond op welke wijze inbrekers te werk gaan en wat je kunt doen om dit te voorkomen of minder makkelijk te maken.

Er is ook een kozijn met meerdere sloten. Hier worden demonstraties mee gegeven om te laten zien hoe eenvoudig het is om bij iemand binnen te komen, als het hang en sluitwerk niet goed is. Flipperen, hengelen en cilindertrekken worden gedemonstreerd.

Verder worden adviezen gegeven om de woning beter te beschermen tegen inbraken. Er zijn in de truck diverse folders op dit gebied. Ook kan informatie verkregen worden over ‪#Burgernet‬ en het opzetten van een buurt ‪‎Whats App groep‬.

Informatie Bouwplan beurs TT Hall Assen

De beurs vindt plaats van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 januari 2016. De entree voor de beurs is € 4,- Deze prijs is inclusief een kopje koffie/thee. Parkeren is bij de TT Hall voor deze beurs gratis.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen