Politie zoekt getuigen gewelddadige beroving Hijken

DELEN

ASSEN – De politie stelt een onderzoek in naar een gewelddadige beroving. Een 53-jarige man uit Hijken is dinsdagavond bij zijn woning beroofd. De man kwam rond 23.30 uur thuis. Hij werd plotseling belaagd door twee nog onbekende mannen.

Hij is daarbij geslagen en vermoedelijk met een stroomstootwapen geprikt. Hierbij liep hij verwondingen in zijn gezicht op. Het slachtoffer is bedreigd. Uiteindelijk zijn de twee mannen er met een fors geld bedrag vandoor gegaan. Vermoedelijk zijn ze in een auto gevlucht in de richting van Eursinge.

Onderzoek

De politie is direct een onderzoek gestart. Zo is er sporenonderzoek gedaan op de locatie, is er een buurtonderzoek gehouden en is gesproken met het slachtoffer en getuigen. Dat heeft tot dusver nog niet geleid tot een aanhouding.

Getuigen gezocht

De twee mannen zijn naar schatting 1.80 en 1.85 lang. Eén van beiden is ongeveer 20-25 jaar oud, heeft een smal gezicht en halflang blond haar. Van de tweede man is verder weinig bekend. Maar mogelijk heeft u toch rondom de beroving of in de dagen daaraan voorafgaand iets bijzonders gezien in Hijken.

Denkt u informatie te hebben die mogelijk verband houdt met deze beroving, dan kunt u contact opnemen met de politie. Politie Noord-Nederland via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.