Politie zoekt getuigen van beroving in Assen

DELEN

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving met geweld op maandag 21 juli jl. omstreeks 02.30 uur op het Havenkanaalpad in Assen. Omstreeks dat tijdstip werd een 68-jarige uit Den Haag afkomstige visser overvallen en mishandeld. Hierbij werden tevens zijn vissersspullen meegenomen door de daders. Het Havenkanaalpad ligt in de wijk Marsdijk te Assen.

Vanaf zondagmiddag 20 juli zat de man bij het kanaal te vissen. Dat is vanaf de Parelstoep gezien ongeveer 10 meter het pad op. Hij verbleef daar in gezelschap van zijn Duitse herder en had tevens een groen koepeltentje opgezet. Op maandag 21 juli tussen 01.00 uur en 02.00 uur hoorde hij een auto aankomen. Toen hij ging kijken werd hij overvallen door 3 personen. Hierbij werd geweld gebruikt. Drie mannen beroofden hem van zijn visspullen en van zijn tent. De daders verdwenen met de weggenomen spullen in een bestelbus. Na de beroving bleek ook de hond van de man verdwenen te zijn en die is tot op heden niet gevonden.

Signalement

Dader 1 was een blanke man met een tenger postuur, droeg een donkerkleurig hemdje en een lange donkerkleurige trainingsbroek met witte of grijze strepen over de gehele zijkant van de broek. De man liep op sandalen en droeg een blauwkleurig petje met iets roods op de zijkant. Hij had lang (tot op zijn schouders) blond-rood haar.
Dader 2 was eveneens een blanke man. Hij droeg een donkerblauw T-shirt met korte mouwen, een donkerkleurige korte broek en donkerkleurige sportschoenen. Tevens had hij een lichtkleurige pet op met een donkerkleurig opschrift. Deze dader had een zwarte tatoeage aan de rechterkant van de hals. Van dader 3 kon het slachtoffer alleen vertellen dat hij een pet droeg. Het slachtoffer spreekt over mannen met een Oostblok-accent.

De door de daders gebruikte bestelbus was een donkerblauwe bus. Het slachtoffer spreekt over een Mercedes. Op het voertuig zat aan de achterzijde een witte kentekenplaat met een zwarte rand er omheen.

Op zondagmiddag 20 juli heeft het slachtoffer nog op de visplek een gesprek gehad met een blanke man op een zwarte scooter die geen kentekenplaat had. Deze man reed zonder helm.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen die de beroving, de bus of de daders hebben gezien. Ook naar getuigen die op de bewuste dag de man daar hebben zien vissen of getuigen die weten waar de Duitse herdershond is gebleven of die deze hebben zien lopen. Ook is de politie op zoek naar de scooterrijder die s’ middags met het slachtoffer heeft gesproken of iemand die deze scooter met de man heeft gezien die middag.

Heeft u dus kort voor of na de overval iets verdachts gezien of kent u deze daders, bel dan met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)

U kan ook een bericht achterlaten op de facebookpagina van de politie in Noord Drenthe via

www.facebook.com/PolitiebureauAssenof via twitter @politieassen.