Politieagent gewond bij aanhouding 23-jarige Assenaar

DELEN

Een agent is dinsdag aan het einde van de middag gewond geraakt bij de aanhouding van een 23-jarige inwoner van Assen. De man had nog een gevangenisstraf openstaan en kreeg daarom bezoek van de politie. Hij probeerde te ontkomen en tijdens zijn vluchtpoging wist hij een agent te verwonden. De Assenaar moest nog een gevangenisstraf uitzitten en daarom gingen agenten naar zijn woning. Toen de 23-jarige naar de politieauto werd gebracht, zag hij kans om te ontkomen. Een agent wist de man te achterhalen. Er ontstond een worsteling en daarbij kreeg één van de agenten een elleboogstoot tegen zijn gezicht. Hij liep daardoor letsel op en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

De 23-jarige Assenaar werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De agent deed aangifte.

Geweld tegen politiemensen

Politie Noord-Nederland tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie achter haar medewerkers. De verdachte wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.