Politiek Assen vertrouwt wethouder Jaap Kuin

DELEN

Politiek Assen vertrouwt wethouder Jaap Kuin

De Asser wethouder en loco-burgemeester Jaap Kuin is op 28 juni j.l. in bouwmarkt Hornbach te Groningen betrapt op diefstal van twee boortjes en aldaar aangehouden door een medewerker. Na zijn aanhouding is hij door de politie meegenomen naar het politiebureau en is het vergrijp afgedaan door het Openbaar Ministerie met een schikkingsvoorstel van € 200,-

Kuin beweert dat hij de diefstal per ongeluk heeft gepleegd en liet eerder in een media verklaring weten “Ik schrijf mijn handelswijze toe aan een drukke periode als wethouder en loco-burgemeester, waardoor ik in gedachten verzonken onvoldoende alert was”.

Het OM ( Openbaar Ministerie ) is een andere mening toegedaan en heeft via persofficier Van Rest afgelopen week medegedeeld dat het OM overtuigd is dat Kuin zich toch echt schuldig heeft gemaakt aan winkeldiefstal en als dit niet het geval was, de zaak wel was geseponeerd.

De ‘stelende’ wethouder en momenteel tevens loco-burgemeester komt er in de plaatselijke politiek echter genadig vanaf. Zijn eigen fractie van de PvdA, VVD en stadspartij PLOP hebben inmiddels hun vertrouwen in de wethouder uitgesproken.

Hiermee lijkt men dus weer over te kunnen gaan naar de orde van de dag alhoewel Kuin wel een stempel met zich mee zal dragen en een aantekening heeft op zijn persoonlijk justitieel document, kortom strafblad.