Pop-up Galery Assen opent donderdag zijn deuren

DELEN

ASSEN – Op donderdag 2 april opent de eerste Asser Pop-up Galery zijn deuren aan de Kerkstraat 2 in Assen. De Pop-up Galery is een initiatief van Cultureel Hart Assen, in samenwerking met K&C Drenthe. Doel is om leegstand op creatieve wijze in te vullen en CHA (nog) aantrekkelijker te maken voor inwoners en bezoekers van Assen. Wethouder Maurice Hoogeveen zal om 16 uur de opening verrichten.

David van der Meer en Guus Slauerhoff zijn de eerste ‘bewoners’ van de galerie. Onder de naam ‘De Assense Lente’ wordt in de maand april van beide kunstenaars nieuw werk vertoond. Van donderdag t/m zaterdag is het publiek van harte welkom de expositie te bekijken.

David van der Meer

David van der Meer (1979) is een kunstenaar die houdt van experimenteren. Naast zijn schilderwerk maakt hij ook (mozaïek)beelden. In zijn schilderwerk combineert hij verschillende technieken, zowel in materiaalgebruik als in schildertechnieken. Grafische, met spuitverf opgebrachte elementen worden gecombineerd met olieverf waarbij hij het ene moment robuust vanuit zijn arm schildert en op het ander moment heel precies vanuit zijn pols werkt. In zijn werk zoekt hij steeds naar vernieuwing en grenzen. Zo laat David zich inspireren door zijn omgeving en de huidige tijd waarin we leven. De thema’s die je terug kunt vinden in zijn werk zijn o.a. oorlog, melancholiek, ironie en hoop.

Guus Slauerhoff

Guus Slauerhoff is een kunstenaar die zichzelf typeert als iemand die altijd onderweg is. Als een zwerver die zoekt, onderzoekt en openstaat voor alles wat anders is.

Hij richt zich tot het bestaan. In zijn werk gaat het hem om een ontmoeting tussen zijn beeldende kunst en het bestaan. Met zijn kunst wil Guus Slauerhoff mensen beroeren en in beweging zetten. Met zijn verbeeldingskracht roept hij een ander beeld op van de werkelijkheid en raakt hij ook tegelijkertijd de laag van de gedachten en innerlijke beleving aan.

Vanuit intuïtie, emotie, reflectie en spontaniteit komt Guus Slauerhoff tot verbeelding.

Maandelijks nieuwe bewoners Pop-up Galery Assen

De Pop-up Galery zal maandelijks een nieuwe bewoner of nieuwe bewoners verwelkomen, zolang het pand beschikbaar is. De nadruk ligt daarbij op professionele, hedendaagse kunst.