PopUp-winkel Mooi Verhaal op weg om mensen met elkaar te verbinden

DELEN
Bert Altena en Egbert Hovenkamp II bij de opening

Assen – Stadspredikant Bert Altena opende zaterdagmiddag om 12:00 uur de deuren van zijn PopUp-winkel Mooi Verhaal. Het pand in het Forum is alweer voor het derde jaar de locatie van deze tijdelijke winkel. Het is niet zomaar een winkel, alles heeft hier een verhaal. Een Mooi Verhaal.

Stadspiano
Het mooie verhaal begint al voor de opening. Een pianist speelt prachtige muziek op de Stadspiano, die wederom vóór de popup-winkel staat. De piano is in 2015 beschikbaar gesteld door Zwezerijnen Piano Techniek te Beilen. Na de sluiting van de popup-winkel kreeg de piano een definitieve bestemming als Stadspiano bij het pand van Art-Quake. Zij pimpten de piano in april 2016, vooral ook omdat de piano zou worden ingezet bij het Nationaal Kampioenschap Stadspiano spelen.

Mensen met elkaar verbinden
Bert Altena begint de opening met een dankwoord aan alle mensen die dit project hebben gesteund. Hij is zeer erkentelijk voor alle hulp, in welke vorm dan ook en is trots op de inrichting. “Ik ga straks de deur open gooien, dan gaat het licht aan, dan kunt u de winkel zien”. Bert Altena wil graag samen met de aanwezigen een rondje door de winkel maken en kijken wat er dit jaar allemaal te beleven valt. “Ik hoop dat dat aan gaat slaan, ik weet het haast wel zeker”, zegt een trotse Altena, “Mooi Verhaal, het is bedoeld als ontmoetingsplek. Wij doen dat om mensen met elkaar te verbinden”. Hij hoopt dat het ook in 2017 weer een Mooi Verhaal wordt.

Thema Op weg
De deuren gaan open en we wandelen via een zebrapad naar een oude praatpaal van de ANWB, op weg naar het “Woord van de dag”. Taalwever Egbert Hovenkamp II heeft teksten ingesproken, die te horen zullen zijn via de praatpaal. Iedere dag een ánder “Woord van de dag”, volgens Bert Altena een reden om elke dag naar de winkel te komen. Een andere attractie in de winkel is een halve auto. Altena: “Je kunt hier met z’n tweeën in zitten, je kunt er ook languit alleen in gaan zitten, wat je wilt. Je kunt een verhaaltje met elkaar delen, wat dan ook. En er is de mogelijkheid om op de foto te gaan bij dit object of bij de praatpaal”. Voor een euro krijgt u de foto meteen mee. Mensen die de foto delen via Twitter met de hashtag #MooiVerhaal maken kans om een chocoladereep van Tony’s Chocolonely te winnen.

Bakkie Troost
In het pand is een ruimte voor presentaties, waar gistermiddag een Dialoogbijeenkomst werd gehouden met Enis Odaci, eindredacteur van Nieuw Wij. Voor de rest van het programma, waaronder een bijeenkomst van de Asser Historische Vereniging, volg PopUp-winkel Mooi Verhaal op Facebook. Een vast agendapunt van de popup-winkel is “Bakkie Troost”. Iedere vrijdagochtend om 11:00 uur is er een voorganger aanwezig, waar men een half uurtje mee in gesprek kan. Aanstaande vrijdag 17 november zal Niesje Havinga van het Leger des Heils aanschuiven voor een praatje of verhaal. Het is laagdrempelig, iedereen is van harte welkom.

Producten met een Mooi Verhaal
Bij de diverse marktkramen zijn producten te koop die een mooi of bijzonder verhaal vertellen. Op één van die kramen staan de kaarsen van SuperMirthe’s Lichtpuntjes. Eigenaresse Liedeke van Spronsen maakt deze ambachtelijke kaarsen in haar eigen kaarsenatelier. Aanleiding voor het maken van deze kaarsen: Liedeke haar dochter Mirthe overleed op vierjarige leeftijd aan een hersentumor. Een deel van de opbrengst van de kaarsen gaat dan ook naar een goed doel: De VOKK, vereniging ouders, kinderen en kanker.

PopUp-winkel Mooi Verhaal is tot 6 januari 2018 wekelijks geopend van woensdag tot en met zaterdag, van 10.00 tot 17.30 uur. De winkel is te vinden in Het Forum naast Art-Quake.

Foto’s en tekst: M. Babtist