Praktijkoefeningen voor honderden vrijwilligers TT Circuit Assen

DELEN

ASSEN – Ruim 400 vrijwilligers waren zaterdag aanwezig op het TT Circuit van Assen. Allemaal hebben ze één passie en dat is de auto- en motorsport. De aanwezige vrijwilligers zijn allemaal baancommissaris of zoals ze zelf zeggen ‘baco’.

De ‘baco’s’ maken het samen mogelijk dat races kunnen worden verreden op het TT Circuit en daarbij staat regelgeving en veiligheid voorop. Om deze kennis hoog te houden organiseren ze elk jaar een zogeheten ‘Bacodag’. Hierin worden de nieuwe of vernieuwde regels aangeleerd, maar ook kregen ze zaterdag enkele praktijkoefeningen voorgeschoteld. De aanwezige ‘baco’s’ werden hierbij ingedeeld in groepjes om zo een competitief element toe te voegen, want het team dat de oefeningen het beste uitvoerde kreeg een overheerlijke taart als prijs.

Praktijkoefeningen Bacodag vrijwilligers TT Circuit

Bacodag 2015De dames en heren baancommissarissen streden om deze taart met onder anderen het brancardparcours, spiraalspel en een racesimulator. Het serieuze werk zoals een brand blussen en een ‘verongelukte’ zijspan veilig stellen kwam ook aan bod. In het ‘parce fermé’ werd een auto deels in de brand gestoken. Een persoon moest de brand blussen, een EHBO-er moest naar het slachtoffer en zorgen dat deze op de juiste manier uit het voertuig werd gehaald en direct in veiligheid werd gebracht.

Naast alle praktijk activiteiten konden de vrijwilligers van het TT Circuit, op de naast gelegen Junior Track, enkele rondjes rijden met een kart. Een succesvolle een leerzame dag die werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Foto: © M. Babtist – Spiegelgrafie