Première ‘Wildernis in Drenthe’ in Bioscoop De Nieuwe Kolk

DELEN

ASSEN – Op donderdag 24 november is Bioscoop De Nieuwe Kolk het podium voor een langverwachte voorpremière. Die dag gaat de natuurfilm ‘Wildernis in Drenthe’ voor genodigden in première.

Vanaf vrijdag 25 november volgen reguliere voorstellingen van deze bijzondere natuurfilm, die exclusief in Bioscoop De Nieuwe Kolk te zien is. ‘Wildernis in Drenthe’ is gemaakt door de bevlogen natuurfilmers Henk Bos en Janetta Bos-Veenhoven, van Nighthawk Productions Assen. De film biedt een blik op de Drentse natuur zoals deze zelden getoond werd.

De Drentse natuurfilmers Henk Bos en Janetta Bos-Veenhoven hebben in enkele jaren tijd met hun werk in hun provincie, en ver daarbuiten, een gedegen reputatie opgebouwd. Hun films trekken overal volle zalen en zijn te zien bij tientallen verenigingen, instanties en andere locaties. Met hun films weet het duo als geen ander het publiek in beroering te brengen. Wat begon met een film over het Balloërveld, die door RTV Drenthe als vijfdelige serie werd uitgezonden, kreeg een vervolg in films die stuk voor stuk door het grote publiek op handen worden gedragen. De filmmakers weten hun eigen typische manier van natuurbeleving volgens een zeer persoonlijk concept vast te leggen, wat de afstand tussen de natuurfilmers en hun publiek zo klein maakt dat de kijker het idee heeft zelf onderdeel van het geheel te zijn. Met ‘Wildernis in Drenthe’, die vooralsnog exclusief vertoond wordt in Bioscoop De Nieuwe Kolk, wordt voor het eerst de stap richting het grote bioscooppubliek genomen.

Wildernis in Drenthe

Dankzij de specifieke manier van natuurbeleving, geven de natuurfilmers ditmaal de natuur in de gebieden van het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Hart van Drenthe de kans om te schitteren. Henk Bos: “Janetta en ik hebben ruim tweeënhalf jaar tussen de natuurgebieden gependeld, een megaklus waarbij ons team constant alle zeilen bij moest zetten. We denken dat we met onze film iedere kijker op het puntje van zijn stoel laten zitten. Achteraf is het aan de kijker om te bepalen of er nou echt “wildernis” in Drenthe bestaat”. Voor Henk en Janetta is het inmiddels wel duidelijk.

Kaartverkoop Wildernis in Drenthe

Vanaf vrijdag 25 november is de film ‘Wildernis in Drenthe’ te zien voor het publiek in Bioscoop De Nieuwe Kolk.  De verkoop voor de film is afgelopen vrijdag, 21 oktober, via dnk.nl en de bioscoopkassa van Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk gestart.