Presentatie Addergebroed ‘Het leven van Johannes van Lier’

DELEN

ASSEN – In het voorjaar van 2017 (27 en 28 mei) gaat Addergebroed in première, een nieuwe muzikale voorstelling over giftige ambities, blinde liefde en mooi Drenthe.

Dinsdagmiddag was de officiële aftrap van Addergebroed in de Nieuwe Kolk in Assen.

Tony Neef speelt Johannes van Lier, Wieneke Remmers zijn vrouw. Het Noord Nederlands Jeugd Orkest (NNJO) speelt de vers geschreven muziek van het folkduo Tangarine uit Assen. Koen van Dijk, bekend van de musicals Amandla! Mandela en Cyrano, schreef het script en neemt de regie voor zijn rekening.

Johannes van Lier

Addergebroed vertelt het verhaal van Johannes van Lier. Hij behoort in de 18de eeuw tot de elite van de provincie Drenthe. Daarnaast houdt de self-made man zich bezig met zijn passies: wetenschap en natuur. Maar terwijl van Lier werkt aan een publicatie van zijn wetenschappelijk onderzoek naar slangen raakt hij zelf verwikkeld in een politieke slangenkuil. Van Lier en zijn gezin komen in een benarde situatie terecht.

Tony Neef

Musicalster Tony Neef speelt Johannes van Lier. Tony was eerder was eerder te zien als Max Dettweiler in de musical ‘The Sound of Music’ en als Wim Sonneveld in een vernieuwde editie van ‘Sonneveld de musical’. Die laatste rol leverde hem een nominatie op voor een Musical Award (Beste Mannelijke Hoofdrol). Tony Neef werd bekend in 1996 door zijn vertolking van de rol van Chris in de musical ‘Miss Saigon’. Ook speelde hij dragende rollen in onder andere ‘Jeans’, ‘Evita’, ‘Chicago’, ‘Titanic’, ‘Saturday Night Fever’, ‘Sweet Charity’, ‘Les Miserables’, ‘Oliver’ en ‘Annie’.

De vrouw van Johannes van Lier

Wieneke Remmers speelt de rol van Rolina, de vrouw van Johannes van Lier. Wieneke is musicalactrice. Ze speelde Rachel Hazes in ‘Hij gelooft in mij’ en Conny Stuart in de ‘Sonneveld-musical’ naast Tony Neef. Voor onder andere haar rollen in ‘The Sound of Music’ en ‘Rembrandt’ werd ze genomineerd voor een Musical Award. Wieneke verwierf bekendheid in 2005 met haar rol van blonde Greet in ‘De Jantjes’. Eerder was ze één van de potentiële Evita’s in het televisieprogramma ‘Op zoek naar Evita’.

Rijkdom van Drenthe

De musical Addergebroed vormt het hart van het overkoepelende project Rijkdom van Drenthe dat wordt geïnitieerd door Tresore Producties, in samenwerking met het Drents Museum dat sinds 2013 het leven en huishouden van Johannes van Lier centraal stelt in de presentatie Het Grootste Poppenhuis van Nederland.

Kaarten musical Addergebroed

Kaarten voor Addergebroed bestel je bij onderstaande theaters. Doe je dat voor 1 januari 2017, dan maak je kans op een Meet & Greet met de cast na afloop van de voorstelling.

Zaterdag 27 mei 2017 – Theater De Nieuwe Kolk, Assen (Voorpremière)
Zondag 28 mei 2017 – Theater De Nieuwe Kolk, Assen (Première, matinée)
Woensdag 31 mei 2017 – Theater Ogterop, Meppel
Zaterdag 3 juni 2017 – Theater De Tamboer, Hoogeveen
Zaterdag 10 juni 2017 – Atlastheater, Emmen

* speellijst is voorlopig en wordt aangevuld