Presentatie TFC Kloosterveen

DELEN

ASSEN – Op 19 feb. 2014 werd ik op 38-jarige leeftijd getroffen door een hersenbloeding. Door het snelle herkennen en heel veel geluk ben ik daar redelijk van afgekomen. 3 weken heb ik in het ziekenhuis gelegen en ben nog steeds revaliderend. Ik was voor feb. 2014 een echte workaholic, zwaar roker en leefde ongezond (onregelmatig eten, weinig slaap en geen sport).

Nadat ik voldoende hersteld was ben ik gaan fietsen. Dit beviel me zo goed dat ik aan het eind van de zomer eens mee ben gaan fietsen met een fietsverenigingen in Assen. Daar kwam ik aan de praat met een lotgenoot bij mij uit de wijk en besloten we om eens meer gezamenlijk te fietsen. Er kwamen steeds meer enthousiaste fietsers bij en zo ontstond TFC Kloosterveen Assen. Nadat we in maart een oproep op Facebook hebben gedaan is de groep inmiddels uitgegroeid naar een 35 personen.

Wij (TFC Kloosterveen) willen graag bekend staan als een zeer sociale vrienden fietsclub en willen herkenbaar zijn voor iedereen. We hebben kleding ontworpen en deze zijn nu in productie bij Forte Sportswear in Assen. We hadden weldra 6 lokale sponsoren gevonden die ons initiatief ondersteunen en bereid zijn mee te helpen de kleding te bekostigen.

Om TFC Kloosterveen bekendheid te geven organiseren wij op 19 september om 11.00 uur een presentatie op het Vesteplein in Assen waar burgemeester Marco Out TFC Kloosterveen zal presenteren. Ook Albert Smit, wethouder van o.a. wijkontwikkeling en sport, zal aanwezig zijn. Ook Assen beweegt en hopelijk heel vele belangstellenden.Een aantal leden en de sponsoren zullen hun motivatie toelichten wat hen bindt met de TFC en wat de motivatie is om dit vrienden initiatief te ondersteunen. Na de fotosessies is in aansluiting op de presentatie  een kennismakingsrit van 25 km. Aan deze tocht zal de burgemeester, Brian Kamstra (prof wielrenner bij Team Novo Nordisk en woonachtig in Kloosterveen), een flink aantal TFC leden en hopelijk veel sportieve  mensen uit Kloosterveen en omstreken aan deelnemen.

De ondernemers in het winkelcentrum van Kloosterveen worden via de ondernemersvereniging opgeroepen om hier aan mee te werken d.m.v. standjes. Ook Assen beweegt werkt mee.

Jos Kingma – TFC Kloosterveen