Preview tentoonstelling over Harry ‘Cuby’ Muskee in Drents Museum

DELEN
ASSEN – Donderdagmorgen kregen genodigden en pers de gelegenheid om als eerste de tentoonstelling ‘Windows of my Eyes’ in het Drents Museum te bewonderen.

Zondag kan het publiek genieten van deze ‘Drentse Blues’ tentoonstelling in Assen. Zaterdag zal de officiële opening zijn waarbij veel optredens te zien zijn als Eric Taylor, King of the World, Barrelhouse, Ralph de Jongh, Bertus Borgers, Hans Lafaille, Erwin Java, Herman Deinum, Tineke Schoemaker en Eelco Gelling. De opening wordt verricht door Huub van der Lubbe, zanger van De Dijk.

Het Drents Museum laat voor de gelegenheid en de drukte een extra grote feesttent plaatsen op de Brink. “Toen we de line-up bekend maakte kregen we een stormloop op de kaarten. Meer dan 900 aanvragen. Bezoekers kunnen zo vanuit de tent het museum binnen wandelen om de tentoonstelling te bewonderen”, aldus adjunct-directeur Drents Museum, Harry Tupan.

Na de officiële opening zal de tent blijven staan voor de Asser Bluesdagen.

Keep the blues Alive

Bluesfenomeen Harry ‘Cuby’ Muskee zou in 2016 zijn 75ste verjaardag vieren. Aanleiding voor het Drents Museum in Assen om van 17 januari tot en met 17 april 2016 een grote overzichtstentoonstelling te wijden aan het leven en werk van de in 2011 overleden zanger. Tegelijkertijd is in het Drents Museum de fototentoonstelling ‘Blues from Heaven’ te zien met foto’s van Asser fotograaf Rudy Leukfeldt, die Muskee veelvuldig heeft gefotografeerd.

Window of my Eyes – 75 jaar Harry ‘Cuby’ Muskee

De tentoonstelling ‘Window of my Eyes’ neemt de bezoeker mee op een reis door het leven van Harry Muskee aan de hand van drie hoofdthema’s: zijn jeugd, zijn muziek en zijn Drenthe. De bezoeker beleeft de expositie door de ogen van de Drentse blueslegende. De tentoonstellingsteksten zijn opgebouwd uit citaten van Muskee en van vrienden en bandleden.

Daarnaast zijn er nog nooit vertoonde filmopnames en geluidsfragmenten te zien en te horen, waaronder een unieke audio-opname van de Edisonuitreiking in 1968. Ook is er beeldmateriaal uit het voor het publiek nog onbekende fotoarchief van Eelco Gelling. Verder zijn er originele instrumenten van Cuby + Blizzards te bewonderen, zoals de piano van Herman Brood en de gitaren van Hans Kinds en Willy Middel. Ook is het Drents Museum in het bezit van een uniek franjejasje dat veelvuldig door Muskee werd gedragen. Uiteraard wordt de complete discografie van Harry Muskee getoond.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen