Prima vijfde plek voor Dion Otten uit Assen

DELEN

Assen – Afgelopen weekend stonden de eerste wedstrijden in het prestigieuze Internationale Deutsche Meisterschaft (IDM) op de agenda voor de jonge Assenaar. De races vonden plaats onder zonnige omstandigheden op de Motorsport Arena in Oschersleben.

Éen van de jongste
De KNMV selectierijder debuteert in de Super Sport 300 klasse op een door Ten Kate geprepareerde Honda CBR500R. Hij is daarmee de enige Honda coureur als ook één van de jongste in een zeer sterk deelnemersveld van 28 talenten waaronder ook enkele WK rijders.

Verrassend snel
Voorafgaand aan het raceweekend waren er nog twee vrije trainingsdagen waar Otten (15) helaas niet aan kon deelnemen. Toch was hij vrijdag tijdens de eerste officiële trainingen al verrassend snel in de top 10 te vinden. Tijdens de eerste kwalificatie stond hij zelfs op P4 om in de tweede kwalificatie op P5 te eindigen.

In beide wedstrijden werd er gestreden op het scherpst van de snede waarbij Dion Otten zijn vijfde plaats met succes verdedigde. De bezoekers van de drukbezochte races werd dan ook een waar spektakelstuk voorgeschoteld; hiervoor komt men naar het circuit! De top 4 bestond allemaal uit snelle KTM fietsen met oudere zeer ervaren coureurs en zelfs enkele WK rijders. Otten gaf als debutant dan ook met recht zijn visitekaartje af met een prima vijfde plaats.

Voor meer informatie: www.dionotten.nl
Facebook: Dion #66 Otten

Tekst: Dion #66 Otten Racing
Foto: Van der Tuuk Fotografie