Proeverij van de kunst in De Drentse Zaak te Assen

DELEN

ASSEN – Op donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 september 2015 wordt De Drentse Zaak aan de Beilerstraat 24 te Assen omgetoverd tot een bruisende ontmoetingsplaats voor (startende) ondernemers in de artistieke branche. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor workshops om even aan het creatieve vak te snuffelen.

Tijdens deze drie dagen stelt De Drentse Zaak te Assen haar prachtige monumentale pand beschikbaar als podium voor startende en gevestigde ondernemers in de artistieke branche. Verschillende creatieve beroepen komen aan bod. Zo is er een workshop beeldhouwen, schilderen, fotografie en portrettekenen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor via de website van De Drentse Zaak aanmelden, of contact opnemen met de receptie via: 0592- 763401. Naast workshops zijn er tal van activiteiten, waaronder een wijn- en spijsproeverij verzorgd door Wijngoed Havelte.

Meet & Greet Erik Zwezerijnen

De talentvolle kunstenaar en ambassadeur van Drenthe: Erik Zwezerijnen zal op donderdag 3 september aanwezig zijn vanaf 16.00 uur. Hier is werk van de creatieve kunstenaar te bewonderen en de mogelijkheid om een exemplaar aan te schaffen of een handtekening te scoren.

Optreden Nicole Wairata

Upcoming singer en songwriter Nicole Wairata, die onlangs de Drentse editie van de Kunstbende won, zal op vrijdag 4 september optreden in de Drentse Zaak vanaf 17.00 uur. Met haar prachtige stem en zelfgeschreven nummers betoverd ze het publiek.

Workshops

Op donderdag 3 september kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor deelname aan twee soorten workshops: portrettekenen door Manja Valk en schilderen door Atelier 99. Beide workshops worden twee maal gegeven: van 16.30 tot 17.30 en van 18.30 tot 19.30 uur. De avond sluit om 20.00 uur.

Op vrijdag 4 september kan er ingeschreven worden voor twee andere workshops: beeldhouwen, verzorgd door atelier de Steengroeve en fotografie, verzorgd door Drenth fotografie. Hier worden twee groepen ingedeeld op dezelfde tijdstippen als op de donderdag.

Deelnemen aan een workshop kost € 4,95, inclusief koffie/thee met wat lekkers.

Zaterdag 5 september vindt de workshop: Ander kijken door kunst plaats van 13.00 tot 14.00 uur. De hapjes geïnspireerd op de kunst worden verzorgd door Touché.

Open Dag De Drentse Zaak

Op zaterdag 5 september heeft de Proeverij van kunst een open huis karakter. Iedereen is tussen 11.00 en 15.00 uur welkom om van kunst en cultuur te proeven en natuurlijk voor de workshop van Lê: Anders kijken door kunst. De kinderen kunnen genieten van een aantal leuke activiteiten in het verlengde van de kunstproeverij en er is een lekkere lunch met knakworstjes en poffertjes!

Het laatste nieuws in en uit Assen ? Volg ons op Facebook !