Programma bezoek Koningspaar Assen

DELEN

Programma bezoek Koningspaar Assen

Op dinsdag 28 mei brengen Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima een bezoek aan Assen. Het bezoek begint om 16.00 uur en zal duren tot 17.00 uur. Het koningspaar komt op dinsdag 28 mei om 16.00 uur per Koninklijke bus aan bij de Torenlaan (bij het Kerkplein), waar het wordt ontvangen door burgemeester Sicko Heldoorn. Vervolgens maakt het paar een korte wandeling via de Torenlaan naar de koninklijke-busGouverneurstuin. Na een (korte) ontmoeting met de leden van het College van Gedeputeerde Staten in het Drents Museum (ongeveer om 16.30 uur) wordt de wandeling hervat via De Brink en de Brinkstraat naar de kruising met de Noordersingel. Daar zullen koning en koningin om 17.00 uur afscheid nemen.

Optredens en demonstraties

Tijdens het bezoek van het koninklijk paar worden er langs de route diverse optredens verzorgd door artiesten uit Assen. Verenigingen verzorgen demonstraties. Die optredens en demonstraties voor het publiek beginnen al om 15.00 uur.

Voor de muzikale omlijsting van het koninklijk bezoek wordt gezorgd door de Asser bands  Asman en Tangerine. In de Gouverneurstuin wordt het koninklijk paar toegezongen door Daniel Lohues.

Verder zijn er langs de route optredens en demonstraties te zien van Circus Bombari, judoka’s van sportschool Bette, drummers van Drumschool Assen, leden van de Asser gymnastiekvereniging Omnigym en worden sportdemonstraties gegeven door schoolkinderen. Mini-bikers zullen het publiek verrassen met hun kunsten op kleine motoren. Ook elders in de binnenstad zijn diverse activiteiten.