Programma KPN Marathon Cup Assen

DELEN

De zevende wedstrijd in de KPN Marathon Cup zal vanavond van start gaan in De Bonte Wever te Assen. Het is nog maar de vraag of de heren en dames die aan de start verschijnen van het marathonschaatsen volgend jaar nog hun rondjes zullen rijden op de kunstijsbaan van Assen.

De Bonte Wever wil de ijsbaan in Assen in maart 2015 sluiten, of anders in 2016, maar dicht gaat de kunstijsbaan definitief. Dit heeft de directie van De Bonte Wever de gemeente Assen deze maand in een brief laten weten.

De ijsbaan werd in 1971 in gebruik genomen en sindsdien zijn er veel successen behaald. Hilbert van der Duim schreef er schaatsgeschiedenis door in 1980 voor dertigduizend uitzinnige fans wereldkampioen allround te worden. Van der Duim is samen met andere schaatshelden uit het verleden vanavond uitgenodigd om deze zevende marathonwedstrijd te komen bekijken.

Ook Renate Groenewold zal aanwezig zijn. Zij liet eerder in de media weten het onbegrijpelijk te vinden dat de ijsbaan in Assen dicht gaat. Zij had graag gezien dat iedereen vanavond naar de marathonwedstrijden komt kijken. Normaal bezoeken zo’n 800 mensen marathonwedstrijden in Assen, nu hoopt Groenewold dat het er minstens 1800 worden.

Programma 7de KPN Marathon Cup Assen

Het programma begint om 18.00 uur met de Eerste Divisie in een wedstrijd over 100 ronden. Daarna zijn om 19.30 uur de dames Top Divisie aan de beurt voor hun 70 ronden. Om 20.30 uur volgen de mannen van de Top Divisie, die 125 ronden rijden.

Stand Klassement Eerste Divisie Heren ( eerste 3 )

Remco Schouten
Christiaan Hoekstra
Jan Korenberg

Stand Klassement Top Divisie Heren ( eerste 3 )

Bob de Vries
Jorrit Bergsma
Ingmar Berga

Stand Klassement Top Divisie Dames ( eerste 3 )

Mariska Huisman
Lisa van der Geest
Foske Tamar van der Wal

Foto: ANP Archief