Programma TT Festival 2019 bekend gemaakt

DELEN

Assen – Naast een paar stevige headliners op de Doevenkamp, zoals Maan, Famke Louise, Yung Felix en Tony Junior, kenmerkt het muziekprogramma zich dit jaar door veel rock, blues en steengoede tribute bands. Ook wordt er ingezet op cultuur, sfeer, beleving en heel veel actie op wielen. Zowel in de muziek als in andere programmaonderdelen, zet de organisatie in op een programma voor een hele brede doelgroep.

Koopmansplein / Kerkplein
Het festival wordt op donderdag 27 juni 2019 geopend op het Koopmansplein. Hier bijt de Assense band Blackbriar het spits af. Traditiegetrouw staan de mannen van Mooi Wark donderdagavond ook op het podium. Er treden veel goede tribute bands op. Zo wordt er onder andere een tribute gebracht aan ABBA, Metallica, Johnny Cash, The Stones en AC/DC. De tribute bands verschijnen op het Koopmansplein en het Kerkplein.

Doevenkamp
Het podium op de Doevenkamp kent een groot aantal top40 acts. Maan heeft op dit moment een grote hit samen met Kriss Kross Amsterdam, Bizzey en Tabitha: ‘ Hij is van mij’. Famke Lousie is ook regelmatig vertegenwoordigd in de hitlijsten, onder andere met de nummers die ze samen met Ronnie Flex uitbracht. En artiesten als Tony Junior, Mental Theo en Outsiders draaien het dak eraf op de grotere festivals.

Oostersingel / Brink
Op de Oostersingel vindt het inmiddels befaamde ClubNU concept plaats met DJ’s uit het Asser Dance Collectief. Ook RADIONL is in 2019 van de partij op de Brink. Welke artiesten daar optreden, weet de organisatie nog niet. Dit zal binnenkort bekend gemaakt worden. De kans is echter zeer groot dat hier, net als afgelopen jaren, weer een aantal A artiesten het podium zullen betreden.

Markt / Jan Fabriciusstraat
Op De Markt en op de Jan Fabriciusstraat vinden we naast rock, vooral goede blues. De cast van de theatervoorstelling Jumping Jack zal op vrijdagavond optreden op de Jan Fabriciusstraat, waarbij net als in de voorstelling een groot aantal gitaristen gelijktijdig het podium zal betreden. Ook Erwin Java met band staat deze avond op het podium. Naast een ode aan Jack Middelburg wordt er in de TT Laan ook een ode gebracht aan Egbert Streuer. Dit in samenwerking met het Drents Museum. In de TT Laan zullen mooie beelden worden vertoond, is een merchandise markt en kun je actief meedoen aan een aantal activiteiten.

TT NightRide
Net als voorgaande jaren vindt op de vroege vrijdagavond de TT NightRide plaats. Een bijzondere route door het centrum van Assen waar inmiddels meer dan 1000 motoren aan meedoen. De motorrijders worden warm verwelkomd door ruim 20.000 toeschouwers. Nieuw dit jaar is de Univé4Wheels. Univé4Wheels is een optocht van meer dan 150 bijzondere voertuigen door het centrum van Assen. Zo rijden er oldtimers mee, bijzondere exemplaren van autodealers, voertuigen van hulpdiensten, future cars op het gebied van duurzaamheid, agrarische voertuigen en een ‘powerblok’ van machtige voertuigen met veel pk’s. Op de Weiersstraat worden twee avonden lang weer de vetste stunts op wielen vertoond: ronkende motoren en de geur van brandend rubber!

Foto voorgaande jaren TT Nightride

TT KidsFestival
Gedurende de hele week is er uiteraard ook kermis en op zaterdagmiddag wordt wederom een TT KidsFestival georganiseerd. Met name op zaterdag 29 juni is ingezet op een hele brede doelgroep, waarbij zowel de hele kleintjes als de volwassenen kunnen genieten van een aantrekkelijk programma. Naast de kermis, het TT KidsFestival en de Univé4Wheels, lopen er eind van de middag/begin van de avond bijzondere bands door het centrum van Assen en is er op de terrassen van Hotel de Jonge en De Markt ’s middags al live muziek. De Univé4Wheels verbindt de middag met de avond, waardoor op zaterdag het centrum al vroeg in de avond gezellig druk zal zijn en het muziekprogramma kan losbarsten.

Het TT Festival dat moet je beleven!