Programma TT Speedweek Assen compleet

DELEN

Programma TT Speedweek Assen compleet

De TT Speed Week Assen brengt de motor terug in de binnenstad van Assen. Met spectaculaire grotendeels gratis toegankelijke motor demonstraties op 22 juni tijdens TT City Racing en op 27 juni bij Moto City Racing. Daarnaast biedt de TT Speed Week, met 6000m2 evenemententerrein méér dan voorgaande jaren, het meest gevarieerde aanbod van muziek en entertainment ooit.

Zo komen op het Koopmansplein vanaf woensdag 25 juni onder andere Sharon Doorson, bekend van The Voice of Holland en een aantal Top 40 noteringen, diverse feest DJ shows met veel interactie, waaronder op donderdag de Apres Skihut On Tour en op vrijdag de feest DJ’s Tim en Faab. Dit wordt afgewisseld met optredens van de Top 2000 Experience band, Alderliefste en de band Dis Nie Okay met leden uit Assen en Groningen.

De muziek op de Brink wordt verzorgd door Radio Veronica DJ’s zoals Juri Verstappen, Lindo Duval en Rick van Velthuysen met veel Nederlands repertoire, ouderwets gezellige spelletjes, prijzen en gastoptredens van Nederlandstalige artiesten waaronder op woensdag Jolanda Zoomer, donderdag Arno Kolenbrander en op vrijdag Jannes, onmisbaar voor de TT Speed Week.

Op de Doevenkamp zijn vanaf woensdag iedere dag spectaculaire BMX demo`s waarbij het publiek zelf ook een BMX fiets mag uitproberen en ‘s middags ondersteund doorDJ Winchester en met een afterparty verzorgd door de lokaal bekende DJ Tyris uit Assen. Dit is zeker voor de jeugd een aantrekkelijke area.

Op woensdag 25 juni tussen 12:00 uur en 18:00 uur is er dit jaar voor het eerst op het Koopmansplein en in de Weiersstraat een echte Kidsmiddag met veel dans, muziek en spelletjes met leuke prijzen verzorgd door de Telekids Roadshow. Neem plaats in de gratis race simulatoren, doe mee aan het bandenwisselspel op het Koopmansplein of rij zelf in de gratis kinderkarts op de Weiersstraat. Hoogtepunt is een optreden van Sarah & Julia, bekend van het Junior Songfestival.

Dit jaar is het bier en kip weer terug aan de Rolderstraat in een feesttent, gelegen tegenover het Kermisterrein en naast het Acmesa terrein. Hier vindt doorlopend een Schlagerfestival plaats en worden traditioneel de kippen vers het spit geserveerd. De tent is geopend van woensdag tot en met vrijdag vanaf 16.00uur ‘s middags en sluit als laatste.

De Javastraat is een straat vol gekkigheid met straattheater, Coyote Ugly Show, Husqvarna Houthakshow, kermisattracties en een muzikale omlijsting door de mobiele band The Rolling Beatmachine.

De ondernemers van de Markt verzorgen voor hun gasten een podium aan de Kop van de Vaart met optredens van Mojo Man, Xclusive en Roelof Meijering & Friends.

Het podium aan de Brinkstraat presenteert op woensdag Papa di Grazi en donderdag Hooked on Red. Op het Kerkplein zijn optredens van Trafassi Man, Def Rhymz en veel DJ`s.

Nieuw dit jaar is TT Dance aan de Havenkade. Het grootste Dance event van Assen biedt een indrukwekkende line-up met op donderdag achtereenvolgens Julian Calor, Jaz Von D, Franky Rizardo, Quintino en Firebeatz en op vrijdag Jaz von D, Thomas Newson, Sidney Samson, Julian Jordan, Jochen Miller en als uitsmijter Yellow Claw. Dit is het enige terrein waar toegangs- en kaartcontrole plaatsvindt. Tickets dienen bestelt te worden op www.ttspeedweekassen.nl

Het Acmesa terrein is dit jaar de Rock Mainstage met op donderdag ook optredens van de lokale band Asman, de Dirty Daddies en de band Kiss Lickss. Op vrijdag tijdens de beroemde TT Nacht zijn hier optredens van Girls Ink uit Assen, U2 By Zen Garden, de beste U2 tribute band van Europa en als afsluiter en klap op de vuurpijl het veel besproken gratis toegankelijke optreden van Jovink en de Voederbietels.