Programmering SWAMP festival bekend

DELEN

Op 13 en 14 september vindt het SWAMP-festival plaats in het Anne Frank Park in Assen. Een festival met onder andere muziek, sport, een fair, horeca en cultuur. De programmering is bekend en het belooft van 12.00 uur tot 24.00 uur een gezellige en ontspannen dag te worden.

Op zaterdag 13 september barst het park uit zijn voegen. Circa 15 sportverenigingen presenteren zich, op de fair staan 30 kramen, er is een horecaplein en een SWAMP-tent waar onder andere het Asser Mannenkoor en bERTsolo acte de presence geven. Net als vorig jaar vindt in de tent de Basisschool Tour plaats. Leerlingen van groep 8 kunnen een interessante gast het hemd van het lijf vragen. Dit jaar komen VVD Tweede Kamerlid Erik Ziengs en zijspancoureur Hilbert Talens bij presentator Frederick Stokker langs.

Loop vooral even langs de goede doelen die aanwezig zijn op het festival. Ontmoet Stichting Personal Service Dogs en Stichting Jarige Job. SWAMP hoopt dat bezoekers een nieuw cadeau inleveren bij de kraam van Stichting Jarige Job, zij stellen een Verjaardagsbox samen voor kinderen die normaal hun verjaardag niet kunnen vieren.

Tot in de late uurtje kunnen bezoekers genieten van goede muziek en een lekker hapje en drankje op het horecaplein. Op het hoofdpodium staan bekende namen geprogrammeerd zoals Asman, Laura Eshuis, Groove Patrol, DJ Wizmathics, Mainstage Party Band, Mirjam Zuiderveld, Talitha Leasa, DJ Patrick, Joost en Maartje, Joint Venture, Música Varia en Sister Feelgood.

‘s Avonds zullen er twee films te zien zijn tijdens de openlucht bioscoop, Verschrikkelijke Ikke 2 en The Artist. Tegelijk met de feestelijke opening van het festival zal ook de Marsdijkrun van start gaan. Oud-schaatsster Renate Groenewold zal om 12.00 uur het startschot voor de jeugdloop voor haar rekening nemen. Om 13.30 uur zullen de volwassenen in actie komen.

Op zondag 14 september vindt er een kerkdienst plaats van 11.30 uur tot 13.00 uur. De dienst is in handen van De Voorhof. Wijkgemeente Vredenoord en De Ark ondersteunen de dienst.