Provinciehuis rolt de loper uit tijdens Midnightwalk op 11 september

DELEN

ASSEN – De organisatie van de Rabo Midnightwalk in Assen heeft de afgelopen weken niet stil gezeten en in die periode haar best gedaan een fraaie wandelroute uit te werken. De route voor de “leukste nachtwandeling van Assen” voert de deelnemers dit jaar vanaf de startplek De Nieuwe Kolk, door één van de belangrijke overheidsgebouwen die Assen rijk is.

Het gaat om het Provinciehuis aan de Westerbrink. Speciaal voor de Rabo Midnightwalk staan de deuren open en worden de wandelaars verwelkomd door een delegatie van het college van gedeputeerde staten. In de Statenzaal wordt voor de deelnemers aan de Midnightwalk een concert gegeven door het Drents Jeugd Orkest. Het orkest bestaat bijna 25 jaar en is nog steeds een jong en dynamisch orkest vol met enthousiaste amateurmuzikanten in de leeftijd van 14 tot 30 jaar. Het orkest heeft meegewerkt aan talloze projecten, prijzen gewonnen op internationale concoursen en concerten gegeven in binnen- en buitenland.

In de hal van het Provinciehuis wordt ook aandacht geschonken aan 200 jaar provincie Drenthe. Wandelaars kunnen hier van de gelegenheid gebruik maken de dorst te lessen, met flesjes Drents drinkwater: Anl’eau.

Er is niet alleen binnen in de Statenzaal van muziek te genieten, ook buiten het Provinciehuis kunnen muziekliefhebbers van klanken genieten. Zanger Godfried Westen uit Smilde verzorgt een optreden, hij is één van de mensen die uitgekozen is tijdens Midnight Talent Show, die in april bij Warenhuis Vanderveen werd gehouden. Naast Godfried Westen en het Drents Jeugd Orkest zijn er nog ruim 20 andere acts langs de route.

Zoals ieder jaar gaat ook nu de opbrengt van deze wandeling naar het goede doel. Dit jaar is dat de Scoutinggroep Johannes Post in Assen.

De Rabo Midnightwalk heeft met een lengte van zeven kilometer de kortste route ooit, maar met ruim 20 ook de meeste acts ooit.

Inschrijven voor de leukste avondwandeling van Assen op 11 september voor zowel individuen als voor groepen, is mogelijk op www.midnightwalk.nl of op de avond zelf. Voor € 10,- per persoon hebben deelnemers een onvergetelijke wandeling.