PvdA-er Ralph du Long neemt stokje over van Jaap Kuin

DELEN

De PvdA afdeling Assen heeft een nieuwe voorzitter, de 54-jarige Ralph du Long. Hij neemt het stokje over van Jaap Kuin die in juni als tijdelijk voorzitter was benoemd.

Du Long was al jaren lid van het afdelingsbestuur, en vervulde onder meer de rol van campagneleider.  ‘Dat vond ik een mooie rol. ‘De straat op of deurtje bellen, met mensen praten’. De nieuwe voorzitter is blij met zijn verkiezing door de leden.

Forse taak Ralph du Long

Hij ziet een forse taak voor zich. ‘Er is veel cynisme over de politiek en onze partij heeft harde tikken gekregen. Dan kun je niet meer op dezelfde manier doorgaan en wordt het dringend tijd om grondig na te denken over de koers die je vaart. Dat zie ik als de belangrijkste opgave voor de komende periode. Onze fractie is uitstekend in staat om het dagelijkse, politieke handwerk op zich te nemen. Ik zie het vooral als mijn taak om verder vooruit te kijken en een steentje bij te dragen aan de vernieuwing van een partij die haar wortels in de samenleving heeft. Er is meer dan genoeg te doen’, aldus du Long.