Quentin Koers pakt bijna de winst in spannende race op Snetterton

DELEN
ASSEN – Na zijn derde plaats bij de vorige Moriwaki Cup-ronde in Portugal mocht Quentin Koers afgelopen zondag ook in Groot-Brittannië naar het podium.

De QRacing56-rijder finishte op het circuit van Snetterton na een paar zeer spannende slotronden als tweede. Bijna was het een overwinning voor de talentvolle Assenaar; het verschil met winnaar Meikon Kawakami bedroeg slechts 0.06 seconde.

In de vrije training op vrijdag zat Quentin er meteen goed bij. Hij klokte daarin de vierde tijd. Tijdens de kwalificatie op zaterdagochtend was Quentin, vorig jaar vijfde en tweede in de Moriwaki Cup-races op Snetterton, ook op dreef. De sessie werd in de regen afgewerkt en op een nat parcours gleed hij naar de vijfde plaats.

Helaas werd zaterdagmiddag op het laatste moment een streep getrokken door de eerste manche van het weekend. Er was een flink oliespoor neergelegd op de baan door de zijspannen, die voorafgaand aan de Moriwaki Cup in actie kwamen. Doordat het opruimen veel tijd in beslag nam en vanwege een bomvol programma werd Race 1 tot grote teleurstelling van QRacing56 afgelast. Mogelijkheden om deze wedstrijd in te halen zijn er bijna niet. De compensatie wordt waarschijnlijk extra rijtijd begin oktober op het TT Circuit Assen, tijdens het bijprogramma van de Britse Superbikes.

Op zondagochtend kon er eindelijk geracet worden. Quentin kwam goed weg van zijn startplek en nestelde zich in een kopgroep met vier man. De Fin Peetu Paavilainen wist aanvankelijk te ontsnappen en een gat te slaan van ruim drie seconden. Samen met kampioenschapsleider Meikon Kawakami lukte het Quentin om het gat weer dicht te rijden en vier ronden voor het einde ontstond er een spannende driestrijd voor de winst. Quentin begon in leidende positie aan de laatste ronde, waarin het licht begon te regenen. In de laatste bocht wist Kawakami hem met een gewaagde inhaalactie te passeren. Op volle snelheid naar de finish kwam Quentin in de slipstream van de Braziliaan net iets tekort. Hij finishte op 0.06 als tweede. Paavilainen kwam 0.043 later over de eindstreep.

Quentin klimt na tien verreden races naar de achtste plaats in het kampioenschap met 69 punten. Voor de race in Snetterton stond de QRacing56-rijder op een twaalfde positie. De lijst wordt aangevoerd door Kawakami (211 punten), voor Paavilainen (162) en Jeffrey Buis (162). De volgende wedstrijden zijn in het weekend van zondag 7 augustus op Brands Hatch in Groot-Brittannië. Hier wordt tevens de wedstrijd ingehaald die in Silverstone (april) vanwege slechte weersomstandigheden niet door kon gaan. Het volgende raceweekend zal dus bestaan uit drie races.

Quentin Koers: “Dit was een mooi weekend! Natuurlijk is het jammer dat ik net niet heb gewonnen. Ik baalde na de finish ook wel even. Maar uiteindelijk is de tweede plaats een prachtig resultaat. Na een moeilijk begin van het seizoen, met de nodige blessureleed, waren podiumplaatsen mijn doel voor de resterende wedstrijden. Dat gaat dus goed! Ik voelde mij sterk in de race. De eindstreep was voor mij een paar meter te vroeg; anders had ik denk ik gewonnen.”

Teammanager Mike Muller: “Opnieuw heeft Quentin laten zien dat hij mee doet voor podiumklasseringen als hij fysiek in orde is. De snelheid zat er het gehele weekend goed in, ook in de regen. De laatste ronden waren zeer spannend en prachtig om te zien. Het was ook een beetje een loterij; op circuits als Donington Park en Brands Hatch kun je wat meer bekeken rijden en je moment kiezen, hier moet je meteen toeslaan. Met de tweede plaats zijn we dik tevreden. Ook het feit dat Quentin de snelste raceronde heeft gereden, is geweldig. We zijn nu weer geprikkeld en goed gemotiveerd voor de volgende drie wedstrijden op Brands Hatch!”


2Divorce Assen


Bowlen in Assen