Quentin Koers uit Assen wildcard Moriwaki 250

DELEN

De 21-jarige Kevin Valk heeft een Wild Card gekregen om mee te doen tijdens het hoofdnummer van de BSB van 19 tot 21 september op het TT Circuit van Assen.  De organisatie heeft bij het Anvil Hire Tag Kawasaki team een stoeltje geregeld voor Valk. Daarmee blijft de Superstockrijder zijn merk trouw, want Valk is op Kawasaki permanente deelnemer aan de Superstock 1000 van de World Superbike. Afgelopen jaar kreeg Danny de Boer een Wild Card voor de BSB en hij presteerde zo goed in Assen, dat hij vervolgens voor de hele Showdown werd uitgenodigd. De Boer werd in Assen achtste en tiende en dit ontlokte de goed van de tongriem gesneden Valk de uitspraak dat hij dan maar zevende moest worden.

De British Superbike races in Assen zijn de start van de Showdown waarin de uiteindelijke kampioen bekend wordt. De strijd om de kopposities is bijzonder spannend waarbij Shane Byrne vooralsnog de beste kaarten lijkt te bezitten. Byrne kan als drievoudig kampioen recordkampioen worden, maar dit geldt ook voor Ryuichi Kiyonari. Geen enkele rijder heeft de BSB vier keer op zijn naam weten te schrijven. De strijd achter Byrne is hevig en meerdere rijders maken kans op de overwinning in Assen en de uiteindelijke titel.

Kervin Bos krijgt Wild Card British Supersport

In de British Supersport is er ook een Wild Card voor een Nederlander. De 25-jarige Kervin Bos krijgt voor deze zeer competitieve klasse, net als vorig jaar een Wild Card. Bos rijdt doorgaans op een Superbike zijn wedstrijden, maar laat deze kans niet aan zich voorbij gaan. De sfeer, de competitie, rijden in een zeer sterk veld en voor een fanatiek meelevend publiek, staan de Hondarijder nog duidelijk voor ogen als hem naar de ervaringen van afgelopen jaar wordt gevraagd.

De BSB kenmerkt zich niet alleen door goede sport met veel close-racing, maar ook vanwege haar open en publieksvriendelijk karakter. De toeschouwers kunnen eigenlijk overal terecht. Met een en dezelfde toegangskaart kan er op alle tribunes en taluds worden plaatsgenomen EN kan men rondkijken op de Paddock. Tijdens de BSB zijn de rijders regelmatig beschikbaar voor handtekeningen- en fotoshoots. Ook is er een gratis Pit Walk en een open Paddock.

Quentin Koers

Het bijprogramma is zeer uitgebreid met de Moto3 en 125GP, ONK Superbike/Britse Superstock 1000, ONK Supersport, Ducati 899 Panigale en de Moriwaki 250 Junior Cup. Aan deze klasse voor jeugdig talent doen drie Nederlanders mee. Twee Wild Card Rijders, Robert Schotman en Assenaar Quentin Koers ( op de foto rechts ) en een vaste rijder Vasco van der Valk.

Vasco Van der Valk en Robert Schotman zeggen de race op Assen te kunnen winnen.

© Foto Monique Babtist – www.spiegelgrafie.nl