Rabobank Jeugdronde van Assen groot succes

DELEN

ASSEN – Afgelopen zaterdag organiseerde de WV Meteoor Assen-Roden de Rabobank Jeugdronde van Assen. Maar liefst 300 renners uit heel Nederland in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar kwamen op deze wedstrijd af. Hieruit blijkt dus dat de jeugd graag wedstrijden wil rijden op een grotere omloop.

De wedstrijden met start en finish op de Beilerstraat ter hoogte van RTV Drenthe begon met de jongste categorie de 8 jarigen, in deze categorie had de Meteoor 3 renners aan het vertrek. Waarbij Thomas de wedstrijd wist te winnen en waarin Maud Bouwers 5e en Marieke Ottens 10e zijn geworden.

In categorie 2 met 37 kinderen aan het vertrek hadden we iets minder succes, maar Ruben Medendorp 25e, Floortje Jungman 28e en Megan Matthijssen 33e hebben geknokt voor wat ze waard waren maar er zat voor ze helaas niet meer in. In de 3e wedstrijd van de dag categorie 3 hadden we ook een paar podium kandidaten aan het vertrek echter in de massasprint werd Niels Brinkman 7e, Paulien Vrancke 12e en Lyanne Ottens wist als 25e over de streep te komen.

Categorie 4 met 48 deelnemers vlogen er vanaf het begin vol in met veel ontsnappingspogingen helaas kreeg Bjorn Koster te maken met een lekke band zodat hij een mooie klassering om zeep geholpen zag, toch had de Meteoor met Jasper Huitema iemand op het podium, hij werd 2e, Bjorn Hommes 8e, Maarten Hamminga 12e en Anne Will van der Vegt wist keurig als 18e in het peloton te finishen.