Raceseizoen TT Circuit Assen begonnen met Vijf uur van Assen

DELEN
Raceseizoen TT Circuit Assen begonnen met Vijf uur van Assen

ASSEN – Op het TT Circuit van Assen is vandaag het race seizoen 2015 begonnen met de ACNN Endurance Winterrace voor Toerwagens ‘De vijf uur van Assen’. Deze race zou eerder op 1 februari jongstleden worden verreden, maar sneeuwval zorgden ervoor dat de race naar zondagmiddag 15 februari is verplaatst.

Burgemeester Marco Out van Assen was ook aanwezig op het TT Circuit. De heer Out bracht een bezoek aan de paddock, racecontrol en tijdwaarneming en bekeek de start van de edurance race.

De race die 12.00 uur van start ging en 17.00 uur werd afgevlagd is gewonnen door het team Bijzitter en Den Hollander in een Zilhouette. Deze coureurs wisten in vijf uur 132 ronden te rijden over het asfalt van het TT Circuit in Assen. Tweede werd Geerts en Rutgers en plaats drie werd ingenomen door het duo Blaak en Hoes.

Vijf uur van Assen moet terugkerend succes worden

Na afloop liet organisator Peter Grondel van Autosport Competitie Noord Nederland (ACNN) aan onze redactie weten: ,,Het was een groot succes en als alles meezit, organiseren we er in november nog één. Het is de bedoeling dat we deze endurance over vijf uur op de kaart zetten en we dit evenement jaarlijks twee a drie keer organiseren”, aldus Grondel. Deze races worden dan op het TT Circuit van Assen verreden: ,,Assen is en blijft onze thuisbasis”, laat Grondel weten.