Radio De Buizerd wederom in actie voor de voedselbank Assen

DELEN

Frank Posthumus en Nick ten Wolde van Radio De Buizerd houden dit jaar weer een inzamelactie van houdbare producten voor de voedselbank. Het is voor de tweede keer dat het duo in actie komt voor de voedselbank in Assen. “We hopen dat het weer net zo’n succes wordt al vorig jaar, want het is en blijft schrijnend dat zoveel mensen afhankelijk zijn van de voedselbank”, laat Posthumus weten.

Nederland telt momenteel 155 voedselbanken verspreid over het land. In totaal zijn er 480 uitdeelpunten en werken er zo’n 8300 mensen actief als vrijwilliger. In Assen zijn 248 gezinnen afhankelijk van de wekelijkse uitgifte bij de voedselbank. “Het is toch prachtig om deze mensen iets extra’s te geven door een inzamelactie te houden. We willen daarom alle bedrijven en inwoners van Assen oproepen met ons mee te doen”, vervolgt de initiator, die streeft om meer dan 10.000 kilo voedsel binnen te halen met de actie.

“We zitten de komende weken, tot het slot van de actie op 19 en 20 december, elke woensdag en vrijdag in buurthuis De Poort in Assen waar mensen voedsel en eventueel geld kunnen doneren. Met voedsel bedoelen we producten die lang houdbaar zijn zoals blikken, te denken valt aan vis in blik, vlees, knakworst, soep, groente, etc, etc, maar ook is er behoefte aan koffie”.

Al het geld wat binnen wordt gehaald met de actie is bestemt voor stichting Jarige Job. “In Nederland kunnen ruim 60.000 kinderen hun verjaardag thuis niet vieren. Gewoon omdat er thuis te weinig geld is. Jarige Job trakteert deze kinderen op een leuke dag. Jarige Job geeft geen geld maar een Verjaardagsbox met alles erop en eraan”, aldus Posthumus.

Op de slotdag zal in kaart worden gebracht hoeveel geld en voedsel de actie heeft opgeleverd. “We zitten 19 en 20 december in “Ons Café” aan de Kerkstraat in Assen. Iedereen die wil doneren of ‘houdbaar’ voedsel wil komen brengen is welkom. We ‘streamen’ vanuit het café muziek en houden iedereen via de internetradio op de hoogte van onze actie. Tevens is er een dartmarathon waar iedereen, tegen een kleine donatie, mee kan doen. Op 20 december is de grote finale van Radio de Buizerd, dan hebben we vijf artiesten die belangeloos optreden. ”.

In 2015 wil het duo het nog groter gaan aanpakken “We gaan aan de slag om dan een ‘glazenhuis’ op het Koopmansplein te plaatsen om nog meer op te kunnen halen voor de voedselbank. Hiertoe hebben we een mooi team om ons heen en deze wil ik alvast heel hartelijk danken voor hun medewerking dit jaar. Ook de mensen van Ons Cafe en De Poort in Assen, die hun locatie belangeloos beschikbaar stellen”, sluit Posthumus af.

Wilt u geld doneren of houdbaar voedsel doneren? Meer informatie? Bel dan met Frank Posthumus op telefoonnummer 06 – 25595409 of mail naar radiodebuizerd@hotmail.com Voedsel brengen kan op woensdag- en vrijdagmorgen en middag van 9.00 uur t/m 12.00 uur en van 18.00 uur t/m 21.00 uur De Poort, Pelikaanstraat 54 in Assen.

Foto © Nieuws in Assen – Initiator Frank Posthumus – Radio de Buizerd ‘Voedselbankactie’