Radiozendamateurs betrekken clubhuis aan de Vaart Z.Z

DELEN

ASSEN – Een nieuwe vereniging voor radiozendamateurs in Assen en omgeving heeft haar intrek genomen in een kantoorpand aan de Vaart Z.Z 71.

Radio Club Assen is een initiatief van een aantal radiozendamateurs uit Assen en omstreken. Door gebrek aan activiteiten en opleidingsmogelijkheden hebben zij doen besluiten een vereniging op te richten die voldoende ruimte bied binnen de hobby zoals: Opleiding tot radiozendamateur (N-F-CW), Radio-contestgroep, Elektronicavereniging en ruimte te bieden voor projecten en lezingen. Zij willen hiermee bereiken dat de hobby van radiozendamateur en alles wat daarmee van doen heeft meer bekendheid krijgt.

Opleidingen voor radiozendamateurs

Opleidingen voor radiozendamateurs worden door ervaren amateurs gegeven en duren ongeveer 6 maanden. De beginnerscursus is de Novice en is te doen met een vooropleiding basis onderwijs en vanaf 12 jaar. De gevorderdencursus, Full, is voor mensen met een technische knobbel of een Novice en vanaf 16 jaar.

De CW is in Nederland geen verplichting meer maar voor de echte liefhebber word deze cursus aangeboden met als afsluiting een examen in België.

In ons clubgebouw is ruimte gemaakt voor een contestgroep, een groep van amateurs die meedoen aan wedstrijden op de amateurbanden met de clubcall PI4DR

Meer weten? Kijk op de website www.radioclubassen.nl of kom eens langs aan de Vaart Z.Z 71