Cliënten van Vanboeijen rijden Rally zonder poespas

DELEN

ASSEN – Op vrijdagavond 29 mei vindt in Assen de Rally zonder Poespas plaats. Een bijzondere gebeurtenis waarbij in meer dan 130 oldtimers en cabrio,s en zo’n 180 cliënten van gehandicaptenorganisatie Vanboeijen een rit maken door  Assen. Deelnemers aan de Rally zonder poespas zijn veelal mensen(chauffeurs) uit het Noorden die mensen met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag belangeloos trakteren op een uitje.

De rally start om 18.30 uur bij Eetcafé Lombok op Woonpark Diepstroeten in Assen en rijdt als een lang lint door de binnenstad en speciaal voor deze doelgroep is de TT baan ‘s avonds vrijgegeven en kan de stoet naar hartelust een aantal ronden onder deskundige  begeleiding over het TT Circuit rijden.

Rally zonder poespas

“ Inmiddels is de Rally wijd en zijd bekend in de regio. Voor veel cliënten en chauffeurs is het één van de hoogtepunten van het jaar” Rally zonder Poespas

De Rally zonder poespas is jaren geleden gestart op initiatief van Lodewijk en Irene Osse en vindt dit jaar voor de 13e keer plaats. Inmiddels is de Rally wijd en zijd bekend in de regio. Voor veel cliënten en chauffeurs is het één van de hoogtepunten van het jaar. Bijzonder aan deze toerrit is dat deze mogelijk wordt gemaakt door de vele vrijwilligers met een oldtimer en cabrio’s die zich hebben aangemeld. Onder hen zijn ook veel Vrienden van Vanboeijen, die zich allen belangeloos inzetten voor mensen met een beperking. Het eerste jaar deden er twaalf auto’s mee . En nu is het uitgegroeid tot 130 oldtimers en bijzondere cabrio’s. Ook rijdt er een oude cabriobus en 3 mindervalide busjes mee. richting TT Circuit en op het circuit mogen we een paar ronden rijden tussen  20.45 uur – 21.00 uur rijden ze over het voetgangersgebied van Kerkstraat naar de Rolderstraat en via de Javastraat en de Beilerstraat.

Flaterpretorkest en ???

De route zal dit jaar van Woonpark Diepstroeten begeleid worden door verkeersbegeleiders en 35 motorrijders en politiemotoren  om alles veilig door Assen te loodsen. Het  is niet alleen het rijden wat  de cliënten leuk vinden maar ook  wordt er een pitstop ingelast voor een hapje en drankje en een onthaal met vrolijke muziek van het Flaterpretorkest uit Ommen.

Tot slot zal de stoet halt houden op de NAM Parkeerplaats met een speciaal optreden van ? en tegen 22.00 uur weer terugkeren op Woonpark Diepstroeten te Assen waar allen nog  van een drankje kunnen nagenieten.

Foto(s) © M. Babtist – Spiegelgrafie